Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

AMOK

2 oktober, 2020 - 11 oktober, 2020

Van vrijdag 2 tot en met zondag 11 oktober 2020 maakt kunstencentrum KAAP voor de tweede keer AMOK, een eigenzinnig festival in de Brugse binnenstad. Ook dit keer doen wij graag opnieuw mee. Tien dagen lang wordt onze wijk binnenstebuiten gekeerd. Met muziek in alle vormen, talks en performances. AMOK verklankt, verbeeldt en verbindt. Het epicentrum van het festival bevindt zich in onze straat met de AMOK-vinylshop in The Box en ons Grand Café als ontmoetingsplaats voor artiesten en publiek.

Tijdens de tweede editie gaat AMOK op zoek naar nieuwe invullingen van het religieus patrimonium in Brugge. In een stad waar een kwart van de gebouwen een religieuze achtergrond of bestemming heeft, is die link gauw gelegd.

Het religieuze en transcendente thema strekt verder dan de locaties. Meer nog dan de vorige editie zet AMOK in op eigen creaties en nieuwe producties. Artiesten en kunstenaars krijgen de opdracht om aan de slag te gaan met het prachtige religieuze erfgoed. Artiesten komen uit hun comfort zone van de klassiek opstelling binnen de theater- of concertzaal. Een kerk of kapel brengt een heel andere dynamiek, sfeer en dimensie aan een performance. En AMOK wil ook aantonen dat die locaties integraal deel uit kunnen maken van een levendige stad, dat ze multifunctioneler zijn dan enkel een liturgisch, sacraal gebruik of een erfgoedobject.

Naast religieus patrimonium vormen ook rituelen de rode draad in de nieuwe editie van AMOK. De krachtigste rituelen maken gewoon deel uit van het alledaagse leven en dienen om betekenis te geven, te verbeelden, te verbinden en een gemeenschap leefbaar te maken.

Het festival opent opnieuw met de zogenaamde AMOKATHON op vrijdag 2 oktober. Een avond met gratis optredens in het hart van de Brugse Stadsrepubliek, waaronder ook in De Republiek. Tijdens deze concertmarathon presenteert AMOK vooral jonge, Belgische bands en artiesten.

Gegevens

Begin:
2 oktober, 2020
Einde:
11 oktober, 2020
Website:
www.amokbrugge.be

Locatie

De Stadsrepubliek

Organisator

KAAP
Website:
https://www.kaap.be