Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Brieven aan de Stad 03 ✺ AMOK

11 november, 2019 om 20:00 - 22:00

4 TALKS, 4 IDEEËN VOOR DE STAD
Hoe kunnen we door nieuwe samenwerkingen, het delen van dromen en ideeën maar ook slim ruimtegebruik, een innovatieve, minzame stadscultuur in Brugge genereren? De lezingenreeks ‘Brieven aan de stad’ geeft positieve impulsen, plannen en prikkels aan de Stad Brugge, aan haar beleid, haar bewoners, haar organisaties, bewonderaars en makers.

Brieven aan de Stad is een initiatief van De Republiek en Architectuuratelier Dertien12. Voor deze derde editie bundelen we de krachten met AMOK en engageerden we opnieuw vier sprekers die zorgen voor de nodige creatieve input.

Stijn Dickel
De Stadsrepubliek en KAAP stelden zich de vraag hoe de inwoners van de wijk rond de Sint-Jakobsstraat luisteren naar hun buurt en naar de stad. Dit onderzoeken ze samen met geluidskunstenaar Stijn Dickel (aifoon), die tijdens deze eerste editie van AMOK het langdurig project Phonorama lanceert. Stijn neemt buurtbewoners op sleeptouw tijdens een geluidswandeling en nodigt hen daarna uit om op geluidenjacht te trekken met een ‘eifoon’, een opnametoestel in de vorm van een houten ei. Hij vertelt hoe hij de stad beleeft, en vooral beluistert.

Peter Verhelst
Na vele omzwervingen keerde schrijver/dichter Peter Verhelst in de voetsporen van zijn geliefde terug naar de stad waar het allemaal voor hem begon. Vandaag bekijkt hij zijn geboortestad Brugge met een kritische blik en probeert hij ze tegelijk in al zijn onvolkomenheid opnieuw te omarmen. Samen met De Stadsrepubliek en de Openbare Bibliotheek legt Peter het komende jaar een traject af waarbij hij ongekende boeken, erfgoedtekeningen, woorden en geschenken voor de toekomst verzamelt. Zijn brief ‘Ode aan de verbeelding’ is een eerste concrete oproep.

Mattias Staelens
Mattias trekt mee aan de kar van het interdisciplinair team van Studio Onkruid, de godfathers van het kunst- en muziekfestival HORST. Een team dat zijn brede expertise op het vlak van architectuur, overheidsbeleid, marketing, muziek & cultuur omzet naar acties, interventies of events die mensen verenigen, het delen van de sociale woestenij cultiveren en de wereld waarin we leven op een positieve manier weerspiegelen. Benieuwd hoe we in Brugge publieke ruimte, sociaal-culturele initiatieven en positivisme in de toekomst kunnen verknopen? They’ve done it. Kom dus zeker luisteren.

Evi Swinnen
Evi is coördinator van Timelab sinds 2010 en genoot een opleiding architectuur, kunstwetenschappen en management. Ze wordt omschreven als doorzetter, charmante dwarsligger, eigenzinnig, gedreven en met een grote dossierkennis. Tegen de stroom in durven roeien, daar zijn wij alvast fan van. Het levert vaak boeiende experimenten en dialogen op, zoals de manier waarop de oude Gentse stadsbibliotheek door Timelab tijdelijk werd omgetoverd tot bruisend NEST. We nodigden Evi uit als spreker voor deze Brieven aan de Stad omdat we vooral benieuwd zijn naar haar bottom-up benadering rond stadsvernieuwing en hoe dit zich vertaalt in concrete projecten. Een perfecte inspiratiebron om in onze eigen Stadsrepubliek mee aan de slag te gaan.

✶ Brieven aan de Stad 03 ⎜ 11 november 2019
✶ AMOK pop-up (Sint-Jakobsstraat 33) ⎜ 20u-22u
✶ gratis ⎜ meer info

⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤

Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP de Brugse Stadsrepubliek in, en wij doen graag mee. Not your average festival. Onze wijk wordt binnenstebuiten gekeerd, ongewone dingen op al even ongewone locaties. Muziek in alle vormen, talks en performance. AMOK verklankt, verbeeldt en verbindt de stad met meer dan 50 performances en zo’n 200 artiesten. Het epicentrum van het festival bevindt zich in onze straat. Er is de AMOK pop-up aan de overkant van De Republiek met een vinyl-shop, optredens, babbels, bar … en natuurlijk is er ons Grand Café als AMOK meeting-point.

Het volledige programma ontdekken kan je hier. Wij overgoten een aantal vertrouwde Republiek concepten met een AMOK sausje en zetten graag een aantal co-producties extra in de verf:
Amokathon ⎜Handmade Sounds ⎜Brieven aan de Stad ⎜Soep & Feiten ⎜Turbo Sessies ⎜Chalk & Talk

✶ 8-17 november 2019
✶ Pik je AMOK programmakrant op in De Republiek vanaf vrijdag 25/10.
✶ www.amokbrugge.be

 

Gegevens

Datum:
11 november, 2019
Tijd:
20:00 - 22:00