Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ADEMRUIMTE – BRUGGE IN 100 OBJECTEN

12 mei om 20:00 - 21:00

Vandaag de dag roepen we. Harder dan ooit tevoren. Vanuit en voor onze eigen positie. We slagen er niet in om een eigen stem te vormen. We luisteren niet naar elkaar. De verharding in het debat is verstikkend, tot het moment dat we met zijn allen geen adem meer krijgen. De Republiek wil letterlijk ademruimte bieden door de dialoog opnieuw vorm te geven. Met de gesprekkenreeks ‘Ademruimte’ gaan we op zoek naar gedeelde waarden, elkaar bevragend weg van polarisering. We hebben het over actuele maatschappelijke uitdagingen vertrekkende vanuit een Brugse context, maar met een globale impact.

Het boek ‘Brugge in 100 objecten’, een initiatief van Musea Brugge en verschenen bij Ludion, bundelt bekende en minder bekende objecten die in Brugge bewaard worden. Al deze objecten illustreren belangrijke gebeurtenissen, evoluties of personen uit de Brugse geschiedenis. De samenstellers kijken met een brede blik naar de geschiedenis met oog voor het dagelijkse leven. Of hoe Brugs erfgoed ook een verhaal weet te vertellen over het Brugge van vandaag.

Voor dit panelgesprek selecteren we drie objecten, van waaruit we een verbinding leggen naar maatschappelijke thema’s in het hedendaagse Brugge: deeleconomie, armoedebeleid en inclusie. Onze panelgasten zijn:

  • over deeleconomie: Prof. Dr. Tine De Moor (hoogleraar Social Enterprise & Institutions for Collective Action, Rotterdam School of Management, Erasmus University) & Lieven D’hont (ondernemer deeleconomie, Peerby)
  • over inclusie: Inge Geysen (mede-auteur, conservator textiel Musea Brugge) en Veronique Decock (algemeen directeur scholen vzw De Kade)
  • over armoedebeleid: Ludo Vandamme (wetenschappeljk medewerker, Openbare bibliotheek Brugge) en Pascale Cockhuyt (coördinator vzw Wieder)

Introductie door: Eva Tahon (mede-auteur, Senior Registrar Musea Brugge)

Moderator: Mieke Dumont

Te bekijken via https://republiekbrugge.be/livestream/

In samenwerking met Musea Brugge

Gegevens

Datum:
12 mei
Tijd:
20:00 - 21:00