Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Chalk & Talk ✺ AMOK

13 november, 2019 om 20:00 - 22:00

Krijtkunstenaar Bart Lodewijks en curator/kunstenaar Pierre Muylle zoeken, op vraag van KAAP, naar de verhalen van Brugge aan de hand van ontmoetingen met wie woont, leeft, werkt in de stad. Ze duiken samen een paar weken onder in de binnenstad en presenteren tijdens AMOK een eerste statie van een meerjarige tocht, bestemming onbekend.

De krijttekeningen van kunstenaar Bart Lodewijks verbinden plaatsen en mensen met elkaar. In publicaties, lezingen en rondleidingen vertelt hij hoe de ontmoetingen met bewoners het tekenen mogelijk maken. Hij vertelt over de interacties, de sympathie en het vertrouwen, maar ook over de argwaan en de weerstand die de tekening oproept. De verhalen leggen bloot wat zonder krijttekening onzichtbaar was gebleven.

Pierre Muylle creëerde met Zaher een voorstelling met objecten die hij meebracht van zijn reizen door Palestina. Nu duikt hij in zijn eigen stad. Hij volgt daarbij de lijnen van Bart Lodewijks. Op zoek naar de ontmoetingen die hem unieke objecten kunnen opleveren. Op zoek naar de objecten die hem de zonderlinge ontmoetingen aanleveren.

✶ Chalk & Talk ⎜ 13 november 2019
✶ AMOK pop-up (Sint-Jakobsstraat 33) ⎜ 20u
✶ gratis ⎜ meer info

⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤

Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP de Brugse Stadsrepubliek in, en wij doen graag mee. Not your average festival. Onze wijk wordt binnenstebuiten gekeerd, ongewone dingen op al even ongewone locaties. Muziek in alle vormen, talks en performance. AMOK verklankt, verbeeldt en verbindt de stad met meer dan 50 performances en zo’n 200 artiesten. Het epicentrum van het festival bevindt zich in onze straat. Er is de AMOK pop-up aan de overkant van De Republiek met een vinyl-shop, optredens, babbels, bar … en natuurlijk is er ons Grand Café als AMOK meeting-point.

Het volledige programma ontdekken kan je hier. Wij overgoten een aantal vertrouwde Republiek concepten met een AMOK sausje en zetten graag een aantal co-producties extra in de verf:
Amokathon ⎜Handmade Sounds ⎜Brieven aan de Stad ⎜Soep & Feiten ⎜Turbo Sessies ⎜Chalk & Talk

✶ 8-17 november 2019
✶ Pik je AMOK programmakrant op in De Republiek vanaf vrijdag 25/10.
✶ www.amokbrugge.be

Gegevens

Datum:
13 november, 2019
Tijd:
20:00 - 22:00