Laden Evenementen

« Alle Evenementen

✶ DOCTALKS – FUTURE SHOCKED ⇢ De Republiek + Cinema Lumière

12 december om 10:30 - 12:30

Met de nieuwe reeks Doctalks willen De Republiek en Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang brengen via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een gesprek met een expert terzake en de mogelijkheid om na te kaarten bij een zondags aperitief.

14 november / 10u30 Future Shocked

Speelduur: 123 min. (!)

De tijden veranderen en de maatschappij evolueert voortdurend. Wat vandaag normaal is, kan binnen enkele decennia onacceptabel zijn. Dat was vroeger niet anders, maar met de snelheid van het internet evolueren ook morele regels steeds sneller. Maatschappelijke debatten woeden heftig, waarbij een deel van de bevolking op de (digitale) hekkens staat en een ander deel ostentatief de hakken in het zand zet. De snelle gedragsverandering is voor velen onhaalbaar. Polarisatie neemt ongekende vormen aan.

In ‘Future Shocked’ gaat regisseur Johan Van Schaeren op zoek naar antwoorden op vragen waar velen van Generation X, gesandwicht tussen de ‘wokers’ en de ‘boomers’, vandaag mee worstelen. Inzichten worden gegeven door moraalfilosofen, sociologen en psychologen en beeldfragmenten. Hoe werkt maatschappelijke verandering, waarom wijzigt ons morele landschap vandaag zo sterk en hoe kunnen we polarisatie pogen tegen te gaan?

NA DE FILM
Na de vertoning gaat Mieke Dumont in gesprek met de jonge doctor in de filosofie Martha Claeys, die aan de Universiteit Antwerpen onderzoek doet naar de emotie trots. Ze denkt ook na over hoe we ons op een goede manier tot onszelf en anderen kunnen verhouden, en publiceerde hierover al tal van werken.

AANSLUITEND
Klinken we op het weekend met een zondags aperitief.

TICKETS €10 (standaard tarief) via www.lumiere-brugge.be/doctalks

Doctalks is een samenwerking tussen De Republiek en Cinema Lumière.

Gegevens

Datum:
12 december
Tijd:
10:30 - 12:30