Laden Evenementen

« Alle Evenementen

✶ DOCTALKS x Pelliculot — Visages Villages ⇢ De Republiek + Cinema Lumière

29 mei om 10:30 - 13:00

Met de reeks Doctalks willen De Republiek en Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang brengen via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een gesprek met een expert terzake en de mogelijkheid om na te kaarten bij een zondags aperitief.

29 mei / 10u30

In Visages Villages trekt Agnes Varda samen met de jonge street artist JR naar kleine dorpjes om er de lokale bevolking te fotograferen en in gigantisch formaat op muren te kleven. De hipster en de gekke oma, samen op roadtrip: onvermijdelijk toveren ze een kamerbrede glimlach op je gezicht. Hun project brengt mooie en oprechte dingen teweeg. De twee trakteren de vergeten dorpsbewoners op een flinke dosis eigenwaarde. 

De film wordt digitaal ingeleid door filmdocente Anke Brouwers, nav haar boekvoorstelling ‘Stil zijn en zwijgen’ over de onderschatte rol van vrouwen in de filmindustrie (i.s.m. Pelliculot). 
 
Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met leerkracht van de Frères Pieter Blondeel en drie van zijn leerlingen: Mare, Perle en Fiorella. Ze vertellen hoe Visages Villages een inspiratiebron was voor een schoolproject in het vak kunstbeschouwing. En hoe film als kunstvorm prikkelend kan werken in een pedagogische context! Afsluiten doen we met een zondags aperitief. 
 


𝗣𝗥𝗔𝗞𝗧𝗜𝗦𝗖𝗛𝗘 𝗜𝗡𝗙𝗢
⇢ zondag 29 mei
⇢ Cinema Lumière – Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
⇢ €10/pp (inclusief zondags aperitief)

Gegevens

Datum:
29 mei
Tijd:
10:30 - 13:00