Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Handmade Sounds ✺ AMOK

11 november, 2019 om 14:00 - 18:00

Met Handmade Sounds onderzoekt KAAP samen met Handmade in Brugge de link tussen klank en creatieve ambachten, tussen geluid en makers. Het publiek wordt meegenomen op sleeptouw langs drie verschillende locaties; elke performance duurt 20 à 30 minuten. Tussendoor kan je de doe-het-zelf-installatie ‘Oorveeg’ bespelen.

performance 1: Dianne Verdonk
De Nederlandse geluidskunstenares Dianne Verdonk bedenkt, bouwt en bespeelt nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Voor alle instrumenten die ze bedacht, geldt: om er geluid uit te krijgen moet je moet eerst iets doen. Het publiek krijgt daarom ook zelf de kans om de instrumenten zelf uit te proberen. Op AMOK presenteert ze drie van haar creaties: de Bellyhorn (een groot, beestachtig en knuffelbaar bas-instrument dat bespeeld wordt door in een grote hoorn te zingen), La Diantenne (een buigbare metalen plaat die ze buigt om de klank te vervormen) en de Pulseyarn (een grote, ritmische slinger). Met deze instrumenten maakt Dianne kleurrijke, elektro-akoestische liedjes en korte composities. Klik hier voor een interview met Dianne Verdonk.

performance 2: Hans Beckers & Teun Verbruggen
Kan je met stoom muziek maken? Kan je water melodisch en ritmisch bespelen? Met de geluidsinstallatie Sonitum Voda onderzoeken soulmates Hans Beckers en Teun Verbruggen de klank van water en stoom. Klik hier voor een impressie van Sonitum Voda.

performance 3: First date tussen Karen Willems & Marianne Vandenbussche
Speciaal voor AMOK zetten we een ‘First Date’ op tussen muzikante Karen Willems en Handmade in Brugge keramiste Mariannen Vandenbussche. In deze creatie komen beide werelden dichter bij elkaar.

Permanente doe-het-zelf installatie ‘Oorveeg’
Met hun zelfgebricoleerde installatie ‘Oorveeg’ stellen geluidskunstenaars Benne Dousselaere en Thomas Smetryns je in staat om aan de hand van enkele eenvoudige handelingen je eigen mini-compositie te maken. Je gaat aan de slag met objecten en samples en eenmaal klaar laat je jouw zelfgemaakte creaties los op de nietsvermoedende stamgasten van De Republiek.

✶ Handmade Sounds ⎜ 11 november 2019
✶ vertrekpunt AMOK pop-up (Sint-Jakobsstraat 33) ⎜ wandelingen om 14u en om 16u
✶ op inschrijving ⎜€12 VVK, €15 ADD ⎜ Meer info

⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤

Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP de Brugse Stadsrepubliek in, en wij doen graag mee. Not your average festival. Onze wijk wordt binnenstebuiten gekeerd, ongewone dingen op al even ongewone locaties. Muziek in alle vormen, talks en performance. AMOK verklankt, verbeeldt en verbindt de stad met meer dan 50 performances en zo’n 200 artiesten. Het epicentrum van het festival bevindt zich in onze straat. Er is de AMOK pop-up aan de overkant van De Republiek met een vinyl-shop, optredens, babbels, bar … en natuurlijk is er ons Grand Café als AMOK meeting-point.

Het volledige programma ontdekken kan je hier. Wij overgoten een aantal vertrouwde Republiek concepten met een AMOK sausje en zetten graag een aantal co-producties extra in de verf:
Amokathon ⎜Handmade Sounds ⎜Brieven aan de Stad ⎜Soep & Feiten ⎜Turbo Sessies ⎜Chalk & Talk

✶ 8-17 november 2019
✶ Pik je AMOK programmakrant op in De Republiek vanaf vrijdag 25/10.
✶ www.amokbrugge.be

Gegevens

Datum:
11 november, 2019
Tijd:
14:00 - 18:00