Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Iedereen Klassiek in De Republiek

26 oktober om 11:00 - 16:30

Samen met KAAP vieren we ook in De Republiek hét feest van de klassieke muziek!

Ontdek de grensgebieden van klassieke muziek en minimalisme, jazz en andere genres. Of grijp uw kans voor een creatieve muzikale flirt en maak uw eigen compositie.

PROGRAMMA

Fulco Ottervanger 11.00-11.45 uur
Mirek Coutigny 15.00-15.45 uur
Installatie Oorveeg 12.00 – 16.30 uur
Toonmoment Oorveeg-composities 16.00 – 16.30 uur

Fulco Ottervanger – Terras Grand Café
Fulco Ottervanger doet alles. Multi-instrumentalist, zanger, componist en thuis in jazz, hiphop, rock, soul, funk, klassiek, krautpop, theater en dans. Alsof De Beren Gieren, Stadt en BeraadGeslagen nog niet genoeg waren, startte hij een naar hemzelf genoemd Nederlandstalig popproject. Met Dries Laheye van STUFF. En Klaas De Somer van Faces on TV. En met een flinke kwinkslag. Nu, voor de gelegenheid, solo op piano.

Mirek Coutingy – Terras Grand Café
Pianist en producer Mirek Coutigny sleutelt aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Zijn muziek heeft een puls die nooit stilvalt: soms minimalistisch, maar altijd verhalend. Het energieke pianospel, de nostalgische elektronica en subtiele strijkers creëren filmische soundscapes die het ene moment doen denken aan Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds, het volgende aan Boards of Canada.

Oorveeg (Benne Dousselaere & Thomas Smetryns) – Foyer Cinema Lumière
Met hun eigenhandig gebricoleerde installatie ‘Oorveeg’ laten geluidskunstenaars Benne Dousselaere en Thomas Smetryns de bezoekers met behulp van enkele eenvoudige handelingen hun eigen mini-compositie maken. U gaat aan de slag met alledaagse objecten en samples en eenmaal klaar hoort u uw zelfgemaakte creatie in De Republiek.

Gegevens

Datum:
26 oktober
Tijd:
11:00 - 16:30

Locatie

De Republiek

Organisator

KAAP
Website:
https://www.kaap.be