Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Iedereen Klassiek • De Republiek

26 oktober, 2019 om 11:00 - 16:30

Samen met KAAP vieren we ook in De Republiek hét feest van de klassieke muziek!

Ontdek de grensgebieden van klassieke muziek en minimalisme, jazz en andere genres in een bijzondere setting. Of grijp je kans voor een creatieve muzikale flirt en maak je eigen compositie.

FULCO OTTERVANGER
11u-11u45 ⎜Grand Café
※※※
Fulco Ottervanger doet alles. Multi-instrumentalist, zanger, componist en thuis in jazz, hip hop, rock, soul, funk, klassiek, krautpop, theater en dans. Alsof De Beren Gieren, Stadt en BeraadGeslagen nog niet genoeg waren, startte hij een naar hemzelf genoemd Nederlandstalig popproject. Met Dries Laheye van STUFF. En Klaas De Somer van Faces on TV. En met een flinke kwinkslag. Nu, voor de gelegenheid, solo op piano.

MIREK COUTIGNY
15u-15u45 ⎜Grand Café
※※※
Pianist en producer Mirek Coutigny sleutelt aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Zijn muziek heeft een puls die nooit stilvalt: soms minimalistisch, maar altijd verhalend. Het energieke pianospel, de nostalgische elektronica en subtiele strijkers creëren filmische soundscapes die het ene moment doen denken aan Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds, het volgende aan Boards of Canada.

INSTALLATIE OORVEEG
Benne Dousselaere & Thomas Smetryns
12u-16u30 ⎜Foyer Cinema Lumière
※※※
Met hun eigenhandig gebricoleerde installatie ‘Oorveeg’ laten geluidskunstenaars Benne Dousselaere en Thomas Smetryns de bezoekers met behulp van enkele eenvoudige handelingen hun eigen mini-compositie maken. Van 16u tot 16u30 is er een kort toonmoment in de Foyer waarbij Benne en Thomas aan de slag gaan met hun eigen installatie.

☞ Alle concerten zijn gratis en vrij toegankelijk!

⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽⎽
Iedereen Klassiek is een initiatief van KLARA i.s.m. het Concertgebouw en Brugge Plus. Zij bereidden samen een uitbundig programma voor, met heel wat vertakkingen in de Brugse binnenstad. Alle info en volledige programmabrochure via: www.klara.be/iedereenklassiek

Gegevens

Datum:
26 oktober, 2019
Tijd:
11:00 - 16:30

Locatie

De Republiek

Organisator

KAAP
Website:
https://www.kaap.be