Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Soep & Feiten met Lukas Pairon ✺ AMOK

12 november, 2019 om 12:00 - 13:00

Soep & Feiten staat voor een reeks actualiteitslezingen gebald in een lunch break. Een gastspreker zoomt in op een hot topic terwijl je een kom soep en je eigen boterhammen verorbert. De thema’s zijn divers: geschiedenis, (wereld)politiek, maatschappelijke vraagstukken, economie, wetenschap, Brugge …

Woon of werk je in Brugge? Ben je student? Iedereen is welkom!

Speciaal voor AMOK ontvangen we Lukas Pairon, onderzoeker en oprichter Music Fund. Pairon onderzocht in Kinshasa de invloed van een muziek-opleiding of -praktijk op het leven van jongeren in vaak moeilijke sociaal-economische omstandigheden. De jonge muzikanten die aan zijn onderzoek deelnamen, maakten vaak deel uit van gewelddadige bendes of leefden als zogenaamde ‘heksenkinderen’ op straat. Muziek speelde voor hen een een belangrijke rol bij het navigeren naar betere posities in hun sociaal leven. Pairon staat tijdens deze lezing stil bij de vraag waarom jongeren in zulke complexe stedelijke context interesse hebben in muziek, vaak zonder dat ze er rechtstreekse voordelen door krijgen. Interviewer/moderator is journalist Lieven Verstraete (De Zevende Dag).

Soep & Feiten ⎜ 12 november
Grand Café De Republiek ⎜ 12u-13u
€5 ⎜enkel tickets te koop aan de deur ⎜meer info

⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤⏤

Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP de Brugse Stadsrepubliek in, en wij doen graag mee. Not your average festival. Onze wijk wordt binnenstebuiten gekeerd, ongewone dingen op al even ongewone locaties. Muziek in alle vormen, talks en performance. AMOK verklankt, verbeeldt en verbindt de stad met meer dan 50 performances en zo’n 200 artiesten. Het epicentrum van het festival bevindt zich in onze straat. Er is de AMOK pop-up aan de overkant van De Republiek met een vinyl-shop, optredens, babbels, bar … en natuurlijk is er ons Grand Café als AMOK meeting-point.

Het volledige programma ontdekken kan je hier. Wij overgoten een aantal vertrouwde Republiek concepten met een AMOK sausje en zetten graag een aantal co-producties extra in de verf:
Amokathon ⎜Handmade Sounds ⎜Brieven aan de Stad ⎜Soep & Feiten ⎜Turbo Sessies ⎜Chalk & Talk

✶ 8-17 november 2019
✶ Pik je AMOK programmakrant op in De Republiek vanaf vrijdag 25/10.
✶ www.amokbrugge.be

 

Gegevens

Datum:
12 november, 2019
Tijd:
12:00 - 13:00

Locatie

De Republiek

Organisatoren

De Republiek
KAAP
Openbare Bibliotheek Brugge
Masereelfonds Brugge
Vormingplus Brugge