Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Soep & Feiten: Fleur Pierets

21 april om 12:00 - 13:00

Fleur Pierets is kunstenaar, schrijver en LGBT+ activist. In 2012, na de scheiding met haar man, ontmoet ze in Amsterdam de hydografe Pauline die zich Julian noemt. Het duo is al gauw onafscheidelijk, gaat in Spanje wonen en start met ‘Et Alors’, het internettijdschrift over gender, identiteit en creativiteit. Ze besluiten om te trouwen in de 22 landen waar het homohuwelijk is toegestaan om zo aandacht te vragen voor gelijke huwelijksrechten.

Eind 2017 sloeg het noodlot toe en kreeg Julian te horen dat ze agressieve hersentumoren had, met uitzaaiingen in haar hele lichaam. Ze stierf niet lang daarna, op 22 januari 2018. Fleur schreef in haar boek ‘Julian’ een aangrijpend en eerlijk verslag van het verloop van haar liefde, ziekte en dood van haar geliefde, hun gevoelens en onmacht. Ze verwerkt daarin ook veel homo-literaire geschiedenis en geeft een indringend beeld van haar rouwverwerkingsproces.

✭ dinsdag 21 april, van 12u tot 13u
✭ Grand Café De Republiek – Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
✭ Prijs: € 5 (incl. soep). Je hoeft niet op voorhand in te schrijven.

Soep & Feiten is een initiatief van Vormingplus regio Brugge i.s.m. De RepubliekMasereelfonds Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
12:00 - 13:00