Laden Evenementen

« Alle Evenementen

TWEELINK: KUNSTENAARS + MAKERS

20 november om 10:00 - 29 november om 18:00

Vijf ambachtelijke makers die het Handmade in Brugge-label dragen, treden in dialoog met vijf jonge kunstenaars die resideren in De Tank, een atelierruimte in het hard van de stad.

Na een intensief traject creëren de duo’s samen nieuw werk dat wordt tentoongesteld in Hof Bladelin. Dit oude stadspaleis stelt speciaal voor TWEELINK de salons, waar tot voor kort een paar zusters woonden, open voor het publiek. In deze bijzondere ruimtes vinden ook gespreksavonden plaats tussen de makers en kunstenaars. Het traject wordt begeleid door curator Pierre Muylle, die via een performatieve rondleiding het publiek door zijn ogen laat kijken naar het parcours dat hij met de duo’s heeft afgelegd.

Met TWEELINK willen Handmade in Brugge en De Tank de symbiose tussen ambacht en kunst beklemtonen. Want ondanks het fundamentele verschil bestaat er tussen beiden een zekere overlap. De functionele producten die ambachten voortbrengen neigen steeds vaker naar beeldende kunst. Terwijl het artistieke eindproduct van een kunstenaar vaak tot stand komt met ambachtelijke technieken. Kunstenaars weven, kappen en timmeren voluit.

Voor TWEELINK werden volgende duo’s samengesteld:
Luc De Busscher (lijstenmaker) en Hans Demeulenaere (beeldend kunstenaar met focus op architecturale objecten)
Arte/Grossé (borduurbedrijf en producent van religieuze kerkgewaden) en Mauritz Verlinden (textielkunstenaar)
Pol Standaert (steenkapper en vervaardiger van sierlijsten en mouluren) en Alice Vanderschoot (kunstenares met fascinatie voor oude beeldcultuur)
– Valerie Cockhuyt van Studio K.U.I.T. (meubelstoffeerder) en Els Lesage (kunstenares die schilderkunst en grafiek combineert)
PL/NK (meubelontwerper) en Gilles Dedecker (kunstenaar met voorliefde voor etsen en houtsnedes)

TWEELINK
Kunstenaars + Makers
Hof Bladelin (Naaldenstraat 19 – 8000 Brugge), 20 – 29 november

Inschrijven voor de expo en gespreksavonden is voorlopig nog niet mogelijk. We wachten nog even de laatste corona-evoluties af om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken!

Gegevens

Begin:
20 november om 10:00
Einde:
29 november om 18:00