DSC 7917 2

Doctalks: Holding up the Sky

Met de reeks Doctalks brengen we samen met Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert ter zake en kunnen we nakaarten bij een zondags aperitief. 

I am Belmaya

𝗜 𝗔𝗠 𝗕𝗘𝗟𝗠𝗔𝗬𝗔

𝖱𝖾𝗀𝗂𝖾: 𝖲𝗎𝖾 𝖢𝖺𝗋𝗉𝖾𝗇𝗍𝖾𝗋, 𝖡𝖾𝗅𝗆𝖺𝗒𝖺 𝖭𝖾𝗉𝖺𝗅𝗂
𝖲𝗉𝖾𝖾𝗅𝖽𝗎𝗎𝗋: 𝟪𝟣 𝗆𝗂𝗇.
𝖦𝖾𝗌𝗉𝗋𝗈𝗄𝖾𝗇 𝗍𝖺𝖺𝗅: 𝖤𝗇𝗀𝖾𝗅𝗌, 𝖭𝖾𝗉𝖺𝗅𝖾𝖾𝗌
𝖭𝖾𝖽𝖾𝗋𝗅𝖺𝗇𝖽𝗌 𝗈𝗇𝖽𝖾𝗋𝗍𝗂𝗍𝖾𝗅𝖽

In 2006 leerde de Britse journalist en fotograaf Sue Carpenter in Nepal een bijzonder meisje kennen: Belmaya. Toen 14 jaar oud. Een bijzonder kwetsbaar meisje ook, in een maatschappij die vrouwen niet naar waarde schat. Zes jaar later hebben de twee opnieuw contact en vertelt Belmaya over haar plannen om documentairemaker te worden. Carpenter besluit om Belmaya, die intussen ook een kind heeft en in een gewelddadig huwelijk zit, vijf jaar lang te volgen in het najagen van haar droom.

Hoe meer de film vordert, hoe meer Belmaya meer de controle over haar eigen verhaal (en film) krijgt. Samen tekenen de twee vrouwen op die manier voor een buitengewoon fascinerende en meeslepende documentaire over empowerment in een vrouwonvriendelijke samenleving. De film toont de kracht van cinema en zelfexpressie maar bovenal van een bijzonder sterke en volhardende vrouw.

Bekijk hier de trailer.

Na de film volgt in KORF een nagesprek over de film.

Doctalks is een samenwerking van Cinema Lumière en De Republiek. Voor deze editie werken we ook samen met het Cultuurcentrum Brugge.

Praktische info

zondag 21 mei 2023
10u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 12 (standaard tarief) 

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Solliciteer bij De Republiek! Bekijk hier de vacatures.