Foto c Filip Vlaminck

Workshopreeks storytelling met Relaas

Samen met Relaas organiseert De Republiek een vierdelige reeks ‘storytelling’. Je komt te weten hoe je een waardevol verhaal kan vertellen en werkt toe naar een podcastopname van je eigen uniek verhaal.

DSC 0706

Waargebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Dat is het verhaal van Relaas, een podcast en reeks van vertelavonden. Welke geheimen schuilen er in het vertellen van een goed verhaal? Wat maakt een vertelling krachtig, een relaas dat 'blijft hangen’? Je komt het te weten tijdens deze workshopreeks.

In drie sessies ga je in een kleine groep (8 personen) aan de slag om je eigen verhalenarchief op te bouwen en een eigen waargebeurd verhaal verder uit te diepen. Relaas verhalencoach Jurgen heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van vertellers en biedt je heel wat concrete bouwstenen om van je herinneringen een boeiend relaas te maken. Tijdens een vierde sessie worden de verhalen opgenomen, zodat je jouw audio-opname ook kan meenemen naar huis.

OVER RELAAS

Relaas is een groeiende collectie waargebeurde verhalen, verteld door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt. De Relaas verhalencoaches begeleiden mensen bij het vertellen van hun persoonlijke verhaal, organiseren live vertelavonden en maken opnames van de verhalen die daarna als podcast gemonteerd worden. Verhalen van gewone mensen, die verrassen, je doen lachen of ontroeren... Je vindt ze allemaal via je favoriete podcast-apps, of vriendvandeshow.be/relaas.

Praktische info

De workshops vinden plaats in De Republiek (Brugge) op donderdag 20 april, 27 april en 4 mei van 19 uur tot 22 uur. De opnames op zaterdag 6 mei om 10 uur.

De totale prijs bedraagt 165 euro, inschrijven kan tot en met donderdag 30 maart via info@republiekbrugge.be. Je kan enkel inschrijven voor de hele reeks. Na inschrijving krijg je meer details over de betalingsmodaliteiten.

De reeks gaat door mits voldoende inschrijvingen. Bij annulatie van de reeks door de organisatie wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald.

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Solliciteer bij De Republiek! Bekijk hier de vacatures.