Why We Fight

AMOK Doctalks

In het kader van het stadsfestival AMOK organiseren we een speciale editie van Doctalks. Samen met Kaap tonen we de documentaire ‘Why We Fight?', geregisseerd door de Belgische choreograaf Alain Platel en fotografe Myriam Devriendt.

Why We Fight

De makers proberen te begrijpen wat geweld is en waar het vandaan komt. Op basis van hun persoonlijke ervaringen gaan de dansers Bérengère Bodin, Samir M'Kirech en TK Russell op zoek naar het waarom van geweld om hen heen in de wereld, maar ook naar het geweld in henzelf.

Hoe ga je in de wereld van vandaag om met angst, frustratie en teleurstelling, als je je niet gehoord of niet begrepen voelt? Is het überhaupt mogelijk om geweldloos op te treden? 

Na de film gaat moderator Mieke Dumont is gesprek met Lieven Deloof van Touché vzw. Deze Gentse organisatie wil de wereld positief agressief maken. Zo begeleiden ze gedetineerden om vanuit hun kwaadheid contentement op te bouwen. Ook boksen of creatieve uitlatingen zijn manieren om hen tot tot 'happy warriors' te maken. 

Afsluiten doen we met een zondags aperitief!

Bekijk hier de trailer van de film. 

Praktische info

zondag 2 oktober 2022
10u30 - 13u00

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 10 (standaard tarief) incl. aperitief

info & tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!