Over De Republiek

De Republiek is een plek van ontmoeting en een community van stadmakers in Brugge. Met onze mix van doeners, denkers, makers en ondernemers zijn we er voor iedereen die leeft en werkt in onze stad. We rebelleren op een positieve manier vanuit een historisch pand met uniek Grand Café in het hart van de stad.

We verbinden

De Republiek vormt een netwerk met iedereen die wil werken aan een nieuwe stedelijke dynamiek. Die drive verbindt jou met ons. Of je nu een maker of ondernemer bent, een vaste gast of toevallige passant in ons Grand Café, wij connecteren je met anderen en met Brugge. Zo vormen we een creatief knooppunt in de stad. Met ruimte voor experiment, voor vallen en opstaan en voor ontmoeting.

We delen

We omarmen je creatieve, innovatieve en maatschappelijke ideeën en laten ze groeien tot ze op hun eigen benen staan. Hoe? Door te delen: ons huis, onze kennis en onze middelen. Door de frisse opbouwende stemmen een forum te geven. Door ons netwerk van like-minded ondernemers in te zetten, zodat élk project de juiste ondersteuning krijgt.

We innoveren

Wat we lokaal genereus omarmen, heeft globaal een sterke impact. Dat duurzaam doel houdt onze community altijd voor ogen. Met thema’s als ondernemerschap, makers, kunst en cultuur, maatschappij, food en ecologie zorgen we voor een positieve mind shift, hoe klein ook. 

Zo zoeken we naar innovatieve antwoorden op de uitdagingen waar iedereen voor staat.


We maken samen stad. Ook met jou.

Wil je graag meer weten over De Republiek als organisatie? Op de over ons-pagina doen we het hele verhaal uit de doeken, van onze start als het Boterhuis tot De Republiek als plek van ontmoeting.

Meer weten over ons?

DSC 9791
DSC 9883 2
DSC 8692 2

Maak stad met ons

Heb je goesting om zelf je handen uit de mouwen te steken of kriebelt het om je zot idee om te zetten in iets echts, dan is De Republiek de plek waar je moet zijn. Vertel ons hoe je stad wil maken, en dan ontmoeten we elkaar binnenkort.

Maak stad

Agenda

Ons huis bruist van leven. Elke keer beleef je iets nieuws. Ontdek welke evenementen er deze keer op de planning staan.

Agenda

Tribune

Gebruik onze ruimtes

In het monumentale gebouw van De Republiek vinden veel organisaties en projecten hun onderdak. Ook jij kan een beroep doen op onze ruimtes voor vergaderingen, evenementen, lezingen, workshops…

Ontdek onze ruimtes

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!