Deze projecten maken vandaag samen stad met ons

Als stadmaker nemen we projecten onder de arm die tijdelijk nood hebben aan extra support. We geven ze ruimte en zuurstof om te groeien en te experimenteren. Daarna laten we ze weer los, mét een eigen identiteit.

287938881 1097305530864624 440111888740610666 n
Organisaties 2

Brugs Food Lab

Het Brugs Food Lab is een netwerk dat verschillende actoren, die werken rond duurzame voeding, verbindt en versterkt. Het is een aanjager van initiatieven en overkoepelende projecten binnen de Brugse duurzame voedselstrategie.
Handmadeinbrugge
HIB logorood 01

Handmade in Brugge

Handmade in Brugge zet Brugge op de kaart als stad waar het ambachtelijke maken een toekomst krijgt. Het bouwt aan een sterke community van makers en draagt zo bij tot een creatief en gunstig klimaat voor ambachtelijke ondernemers in de stad.
Jeugdfilminbrugge
Jeugdfilmin Brugge def rood

Jeugdfilm in Brugge

Jeugdfilm in Brugge is een initiatief dat Brugse leerkrachten, cultuur- en jeugdorganisaties en families gidst door het filmaanbod voor een jong cinemapubliek.
Thebox
Modulair Maakt stad met jellybean

Modulair

Modulair is een stadsvernieuwingsproject. Het is zowel een publieke matchmaking tool als een tool voor de stad. Een verbindend netwerk tussen ondernemers, eigenaars & de stad. Een laagdrempelig en innovatief platform die ruimtezoekers met ruimte-aanbieders matcht.

Turbobrugge
Turbo Oranje

TURBO Brugge

TURBO stimuleert ondernemingszin bij jongeren in Brugge. Van inspireren tot informeren: het is een platform waar ondernemende jongeren hun ideeën kunnen realiseren.
Korf
Korf site 2

Korf

De ontwikkeling van Korf zien we als een proeftuin binnen het brede verhaal van De Stadsrepubliek, dat streeft naar een duurzame stadsontwikkeling waarbij sociale en economische waarden hand in hand gaan.
DSC 1458
Logo weerwoord jellybean

WeerWoord

WeerWoord is een platform in Brugge dat podium biedt aan nieuwe stemmen. Letterlijk! Maandelijks organiseert het team achter Weerwoord twee Open Mic-avonden in Korf, de gedeelde ontmoetingsplek die De Republiek inzet als een labo voor experiment.