Timelock

AMOK Timelock

Amok is terug! Van vrijdag 30 september tot 9 oktober palmt kunstencentrum Kaap opnieuw de stad in met muziek, woord en performance. Naar goede zetten we onze schouders onder enkele gezamenlijke producties, zoals dit debat over rechten van gedetineerden. 

Timelock

Het is een open deur intrappen om te stellen dat het gros van gedetineerden in onze gevangenissen een precaire mentale gezondheid heeft en dat tegelijk een goed opgezette en doorgedreven therapie ontbreekt. Dit gebrek aan therapie kwam ook als rode draad naar voren tijdens alle gesprekken voor Timelock (naar de gelijknamige podcast en expo). Tegelijk worden de positieve effecten van kunst en cultuur op de geestelijke gezondheid van mens en samenleving als een vanzelfsprekendheid aanvaard.

Het debat gaat over rechten van gedetineerden. Hoe kan je een goed detentiebeleid ontwikkelen waarbij gevangenen klaargemaakt worden om terug geïntegreerd te worden in de samenleving. Hoe kan je de vele drugsverslavingen en zelfmoorden vermijden? Hoe kan je in een gezonde samenleving gedetineerden als burgers behandelen met rechten en plichten? Timelock wordt een debat zonder taboes met kunstenaars, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen.

Praktische info

maandag 3 oktober 2022
20u00 

KORF
Naaldenstraat 4
8000 Brugge

meer info & tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!