DSC 4069

An Evening with Fleur Pierets

Tijdens An Evening With gaan gasten in dialoog met het publiek over de thema’s die hen tijdens dat ene intieme moment met elkaar verbinden. Setting van de avond is 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is. Op 16 maart is onze centrale figuur schrijver en LGBTQ-activist Fleur Pierets.

Visual An Evening With Fleur Pierets Square

Fleur Pierets is schrijver, kunstenaar en LGBTQ+-activist. In 2017 startte Fleur samen met haar vrouw Julian het kunstproject '22-The Project', waarin het koppel zou trouwen in elk land dat gay marriage toeliet. Toen ze startten waren dat 22 landen, sindsdien is het aantal gegroeid tot 28. Na hun vierde huwelijk kreeg Julian de diagnose van hersenkanker. Ze stierf in januari 2018. Fleur blijft performen, schrijven en spreken.

Van haar debuutroman 'Julian' (Das Mag, 2019) zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht. In haar nieuwe boek ‘Heerlijk Monster’ (Das Mag) onderneemt Fleur een roadtrip in de voetsporen van de hoofdpersonages uit Patricia Highsmiths roman 'Carol', met als rode draad de vraag: "Is een vrouw, een schrijvende vrouw, een lesbische vrouw, het aan zichzelf verplicht om ook over deze thema’s te schrijven? Heeft ze de verantwoordelijkheid haar verhaal te vertellen, omdat niemand anders het voor haar doet?"

An Evening with is een samenwerking van Musea Brugge en De Republiek.

Praktische info

donderdag 16 maart 2023
20u

Salon Arents - Arentshuis
Dijver 16
8000 Brugge

Tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!