DSC 1859

An Evening with Selah Sue

Tijdens An Evening With gaat een gast in dialoog met het publiek over de thema’s die hen tijdens dat ene intieme moment met elkaar verbinden. Setting van de avond is 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is. Op 8 december is onze centrale figuur Selah Sue. Niet voor een live-concert maar wel voor een gesprek over geestelijke gezondheid en de helende kracht van muziek.

Visual An Evening With Selah Sue Story

Deze speciale editie kadert in de tentoonstelling ‘Oog in oog met de Dood’ (Musea Brugge, 28 oktober 2022 tot 5 februari 2023) die een eigentijdse invulling geeft aan het werk ‘De dood van Maria’ van Hugo van der Goes. Ook muziek is hierbij een belangrijk thema. Hugo van der Goes zou immers destijds zijn toevlucht gezocht hebben tot muziek toen hij geestelijke gezondsheidsproblemen kreeg. Precies daarom zoekt de expo een antwoord op de vraag of muziek een helende kracht heeft en troostrijk kan zijn.

Singer-songwriter Selah Sue, geboren als Sanne Putseys (1989), bewandelt een eigen uitgestippeld muzikaal pad en overdondert haar publiek met een mix van soul, jazz en meeslepende popmuziek. Dit najaar speelt ze in heel Europa voor uitverkochte zalen met ‘Persona’, haar nieuwste en meest persoonlijke album. Zo vertelde ze in de single ‘Pills’ openlijk over haar antidepressiva, die ze op dat moment afgezworen had. Afgelopen zomer maakte ze echter bekend dat ze opnieuw door een moeilijke periode ging en dat ze de medicatie opnieuw heropgebouwd had. Selah Sue geeft naar eigen zeggen de chaos in haar hoofd een plaats via haar muziek. Daarnaast is dialoog voor haar cruciaal om ‘om te gaan met diepe dalen’. Ze wil het taboe rond psychische problemen doorbreken en is sinds 2015 ook meter van Te Gek, een organisatie die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken.

An Evening with is een samenwerking van Musea Brugge en De Republiek.

Praktische info

donderdag 8 december 
20u

Salon Arents - Arentshuis
Dijver 16
8000 Brugge

UITVERKOCHT!

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!