DSC 0465

All that breathes: film + workshop

BruggeNaarMorgen: wij bouwen mee!

Avansa en De Republiek zetten de komende maanden de schouders mee onder het Brugse Klimaatplan 2030. We willen vooral inspireren, maar ook heel concreet op weg zetten. Zo bouwen we samen aan BruggeNaarMorgen.

Laat je verrassen door deze gloednieuwe reeks workshops, bezoeken achter de schermen, fietstochten, challenges… Fijne activiteiten die prikkelen en knappe praktijken in de etalage zetten. En bovendien; allen dragen ook bij aan een beter klimaat!

Klimaatalliantie website 2

All That Breathes: film + workshop

Hou even je adem in, want we staan met deze activiteit stil bij onze luchtkwaliteit. Fijnstof is een belangrijk bijproduct van de uitstoot van fossiele brandstoffen. Dus een transitie naar meer hernieuwbare energiebronnen, draagt ook bij aan een betere luchtkwaliteit.

Dompel je eerst onder in de betoverende documentaire ‘All That Breathes’ over twee broers in India en bouw daarna je eigen fijnstofmeter in het MaM!

Film All that breathes

Regie: Shaunak Sen 
Land: V.K., India, V.S. 
Jaar: 2022 

Gesproken taal: Hindi
Ondertiteling: Nederlands 
Speelduur: 94 min.

Is de mens de gevaarlijkste diersoort?  

Hoog boven de overbevolkte, lawaaierige en hectische straatjes van New Delhi zweeft een eenzame roofvogel door de lucht. Op het eerste zicht lijkt de majestueuze zwarte wouw gespaard van de krioelende drukte en alomtegenwoordige vervuiling diep beneden hem.  

Maar niets is minder waar. Hij komt van het lokale opvangcentrum dat opgericht werd door twee broers. Hun motto: alles wat ademt, is even belangrijk. Dag en nacht zorgen ze voor de dieren in hun geïmproviseerde kelderziekenhuis midden in de grootstad.  

Deze betoverende kroniek van het leven die z'n weg blijft zoeken in een stad aan de rand van de afgrond won als eerste film ooit zowel in Cannes als op Sundance de Prijs voor Beste Documentaire. (tekst Docville)   

i.s.m. Docfest 

Workshop: bouw je eigen fijnstofmeter

Hoe goed is de lucht in jouw straat of wijk? Meet het vanaf nu zelf met je eigen gebouwde fijnstofmeter! Tijdens de workshop krijg je de nodige context en bouw je stap voor stap je eigen meter. Zo draag je als burgerwetenschapper je steentje bij. Want een betere luchtkwaliteit is niet alleen goed voor mens en milieu, maar minder uitstoot is ook goed voor het klimaat! Op 26 november is het Dag van de Wetenschap, dus er staat die dag heel wat te gebeuren in het MaM.

i.s.m. City Traq, Dienst klimaat, milieu & dierenwelzijn en MaM

✹✹✹

Met deze reeks zetten De Republiek & Avansa de schouders mee onder het Brugse Klimaatplan 2030. Zo bouwen we samen aan BruggeNaarMorgen.

Met ondersteuning van Stad Brugge - BruggeNaarMorge
n

Praktische info

26 november 2023
film: 11u tot 12u30
workshop: 14u tot 15u30

film:
Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

workshop:
Pop-up Mind- and Makerspace
Rijselstraat 3
8200 Sint-Michiels

info & tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers