DSC 0465

Kennismaken met duurzame bouwtechnieken - bezoek Eikenberg

BruggeNaarMorgen: wij bouwen mee!

Avansa en De Republiek zetten de komende maanden de schouders mee onder het Brugse Klimaatplan 2030. We willen vooral inspireren, maar ook heel concreet op weg zetten. Zo bouwen we samen aan BruggeNaarMorgen.

Laat je verrassen door deze gloednieuwe reeks workshops, bezoeken achter de schermen, fietstochten, challenges… Fijne activiteiten die prikkelen en knappe praktijken in de etalage zetten. En bovendien; allen dragen ook bij aan een beter klimaat!

Klimaatalliantie website eikenberg

Kennismaken met duurzame bouwtechnieken - bezoek Eikenberg

Houtskeletbouw, zonnepanelen, warmtepompen, groendaken... Ook benieuwd naar de concrete toepassing van nieuwe bouwtechnieken? De bewoners van Eikenberg tonen je hoe zij het aanpakten en geven je graag meer uitleg. Cohousing Eikenberg is een woongemeenschap met 18 units, een gemeenschappelijk paviljoen en een atelier met een fietsherstelplaats aan de rand van Brugge. Alle nieuwe woningen zijn passief gebouwd en de bewoners hebben geprobeerd om zoveel mogelijk materiaal uit de eigen regio te gebruiken zoals bakstenen, hout, papiervlokken en houtwol. De moeite waard om te bezoeken als je zelf plannen hebt om te (ver)bouwen

✹✹✹

Met deze reeks zetten De Republiek & Avansa de schouders mee onder het Brugse Klimaatplan 2030. Zo bouwen we samen aan BruggeNaarMorgen.

Met ondersteuning van Stad Brugge - BruggeNaarMorge
n

Praktische info

20 april 2024
10u00 tot 12u00

Cohousing Eikenberg vzw
Eikenberg 27a
8310 Sint-Kruis

€ 5

inschrijven

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!