DSC 0465

Met de wind mee! - fietsen langs oude en nieuwe windmolens

BruggeNaarMorgen: wij bouwen mee!

Avansa en De Republiek zetten de komende maanden de schouders mee onder het Brugse Klimaatplan 2030. We willen vooral inspireren, maar ook heel concreet op weg zetten. Zo bouwen we samen aan BruggeNaarMorgen.

Laat je verrassen door deze gloednieuwe reeks workshops, bezoeken achter de schermen, fietstochten, challenges… Fijne activiteiten die prikkelen en knappe praktijken in de etalage zetten. En bovendien; allen dragen ook bij aan een beter klimaat!

Klimaatalliantie website molens

Met de wind mee! - fietsen langs oude en nieuwe windmolens

In het landschap rond Brugge trotseren zowel oude als nieuwe windmolens de wind. Ga mee op fietstocht en ontdek alles over de boeiende wereld van deze molens. Bezoek samen met molenaar en ambachtelijk bakker Glenn Schutyser een oude windmolen. Hij neemt je mee tot in de kap van de molen waar je het indrukwekkende mechanisme aan het werk ziet. Daarna fiets je met Dries Van Den Broucke, stafmedewerker Omgeving bij de Stad, richting de windturbines in het noorden van Brugge. Hij heeft het over wind en andere hernieuwbare energie en toont je hoe ook nieuwe windturbines hun plek vinden in het landschap.

✹✹✹

Met deze reeks zetten De Republiek & Avansa de schouders mee onder het Brugse Klimaatplan 2030. Zo bouwen we samen aan BruggeNaarMorgen.

Met ondersteuning van Stad Brugge - BruggeNaarMorge
n

Praktische info

10 juli 2024
13u30 tot 17u00

Zandwegemolen
Oude Oostendse Steenweg 91-93
8000 Brugge

Gratis, met inschrijven

inschrijven

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!