DSC 7116 jpg

BRUGOH! kick-off

Met BRUGOH! wil Handmade in Brugge een nieuw antwoord bieden op het huidige souveniraanbod. We dagen professionele designers uit om een uniek object te ontwerpen, dat staat voor de magie van onze stad. Het winnende souvenir wordt vanaf de zomer van 2024 verkocht op verschillende locaties in de stad.

Brugoh website kickoff

Ben je een professionele designer en heb je zin in een creatieve uitdaging? Handmade in Brugge lanceerde de souvenirwedstrijd BRUGOH! waarbij makers de kans krijgen om het most wanted souvenir van Brugge te ontwikkelen.

Geprikkeld? Kom op dinsdag 10 oktober naar de BRUGOH! kick-off en hoor er alles over de wedstrijd en het reglement. Pik, na de keynote van docent materiaalleer en ecodesign Karine Van Doorsselaer, enkele inspiratiesessies van onze partners mee. Zij kunnen je vanuit hun expertise helpen bij het ontwerp van jouw nieuwe souvenir voor Brugge. Erfgoedcel Brugge, TURBO, Visit Bruges, Mind- and Makerspace en Circular Hub verwelkomen jullie met open armen! Afsluiten doen we met een babbel en een drankje.

De Kick-off is de perfecte gelegenheid om te brainstormen en te netwerken met andere creatieve makers. Iedereen die interesse heeft is welkom, ook wie nog twijfelt om effectief deel te nemen.

PROGRAMMA

18u30 Deuren open

19u00 Welkomswoord: Evelyne Demey, Projectcoördinator Handmade in Brugge - Introductie BRUGOH!

19u25
Keynote Karine Van Doorsselaer, Karine doceert de vakken materialenleer en ecodesign aan het Departement Productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen. Enerzijds maakt ze de studenten wegwijs in de selectie van materialen en verwerkingstechnieken voor de ontworpen producten. Anderzijds brengt ze hen de kennis en de attitude bij om voor elk ontwerp de milieu-impact te beperken en de circulariteit te verhogen.

20u00 Keuzesessie 1:

 • Verborgen Brugge ° ERFGOEDCEL BRUGGE, Lisa Bracke werkt verschillende educatieve projecten uit en staat in voor de communicatie:
  Laat je inspireren door de verborgen verhalen van Brugge. Erfgoedcel Brugge dompelt je onder in de wereld van de Brugse legende en sagen die kunnen dienen als jouw inspiratiebron voor de ontwikkeling van een souvenir. Gebeten door het verhaal van Brugge? We tonen je een aantal (online) plekken waar je extra informatie kan sprokkelen.
 • Toerisme in Brugge: kerncijfers en kenmerken. Wie is de bezoeker? ° TOERISME BRUGGE, Sabine Acharya Productontwikkeling Visit Bruges:
  Visit Bruges laat je kennismaken met het profiel van de bezoeker aan de hand van cijfers. Welke leeftijd hebben ze? Hoe lang verblijven ze in onze stad? Wat is de reden van hun bezoek? Welke nationaliteit hebben ze? Deze data kunnen je helpen bij de doelgroepbepaling van jouw souvenir.
 • Productie, prototyping & personal storytelling ° MAM, Tijs Verbeke oprichter en coördinator van de Mind- and Makerspace:
  Maak kennis met de mogelijkheden van de Mind- and Makerspace. Deze creatieve plek is de hotspot voor babbels met experten, kleine serieproductie, hulp bij het maken van materiaalkeuzes en optimaliseren van je ontwerp. Met raad & daad én een hedendaags machinepark zijn we ter beschikking om je te ondersteunen.

20u30 Keuzesessie 2:

 • De praktische kant van de zaak ° TURBO, Emma Petillion het aanspreekpunt voor jongeren met ondernemingszin in Brugge:
  Ben je nog geen professionele designer, maar wil je wel graag zelfstandige (in bijberoep) worden? TURBO geeft antwoorden op al jouw (praktische) vragen in verband met het starten van een onderneming en de ontwikkeling van een zakelijk concept.
 • Circulair Denken: R-strategieën voor een duurzaam ontwerp ° CIRCULARE HUB BRUGGE, Elke Renders Projectcoördinator:
  Wat doet de Circular Hub Brugge en waarvoor kan je bij ze terecht? Wat zijn de R-strategieën voor circulariteit en hoe pas je ze toe bij het uitwerken van je idee? Elke legt het je graag uit!
 • Productie, prototyping & personal storytelling ° MAM, Tijs Verbeke oprichter en coördinator van de Mind- and Makerspace:
  Maak kennis met de mogelijkheden van de Mind- and Makerspace. Deze creatieve plek is de hotspot voor babbels met experten, kleine serieproductie, hulp bij het maken van materiaalkeuzes en optimaliseren van je ontwerp. Met raad & daad én een hedendaags machinepark zijn we ter beschikking om je te ondersteunen.

21u00 Kick-off drink & netwerkmoment

Praktische info

dinsdag 10 oktober 2023
19u00 - 22u00

Korf
Naaldenstraat 4
8000 Brugge

info & inschrijvingen

We maken samen stad. Ook met jou.
 • De Republiek 
 • Stadmakers 

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!