Kringwinkel DSC 1985

Circulair Festival - DAG 1

Er leeft en bruist al heel wat in onze stad rond circulaire economie.

Wist je bijvoorbeeld dat in Brugge deurmatten worden gemaakt van oude vliegtuigbanden? Of dat er oesterzwammen worden gekweekt op koffiegruis? Heel wat (jonge) makers en bedrijven gaan aan de slag met circulaire productontwikkeling, hergebruik, recyclage en herstel. Kom het ontdekken op dit nieuwe festival!

Het Circulair Festival Brugge is een initiatief van Stad Brugge (Circular Hub Brugge & BruggeNaarMorgen), Avansa regio Brugge en De Republiek. 

Kringwinkel DSC 1985

Achter de schermen van Kringwinkel ’t rad / Bezoek
Shake, shake, shake … your mocktail. Ran showt je allerlei technieken om een heerlijk drankje samen te stellen, do try this at home!

10u00 tot 12u00

Kringwinkel ‘t rad
Terluchtestraat 38
8020 Ruddervoorde

Gratis, met inschrijving

Collage circulair 2

Verimpex: vliegtuigbanden worden deurmatten / Bezoek
Deurmatten uit vliegtuigbanden? Ze worden in Brugge gemaakt! Het Brugse bedrijf Verimpex maakt kwalitatieve deurmatten op basis van recyclaten en nevenstromen. Zo wordt één van hun high-end producten vervaardigd uit vliegtuigbanden, aluminium en staalkabel. Deze matten gaan makkelijk 20 jaar mee en hebben zo een extreem lange levensduur. Nieuwsgierig? Zaakvoerder Bruno D'hont toont je tijdens dit bedrijfsbezoek graag hoe Verimpex circulariteit toepast en afstapt van het lineaire denken.


14u00 tot 15u30 

Verimpex
Monnikenwerve 72
8000 Brugge

Gratis, met inschrijving

DSC 4255

Pecha Kucha Wat is circulaire economie? / Pecha Kucha
Circulairewatte? Wil je graag weten wat circulaire economie nu allemaal inhoudt? Kom dan naar deze Pecha Kucha avond! Tijdens een Pecha Kucha avond pitchen sprekers hun boeiend idee, product of interessante ervaring. Twintig beelden en een strakke tijdslimiet van twintig seconden per beeld, daar moeten de sprekers het mee doen. Laat je inspireren door creatieve oplossingen i.v.m. delen, hergebruik, circulaire productontwikkeling … Zes sprekers lichten duurzame en circulaire voorbeelden uit regio Brugge toe. Met een introductie door Isabelle Vanhoutte, auteur van het Handboek voor de Circulaire Economie – een ABC.

20u00 tot 22u00

KORF/Biekorfzaal
Naaldenstraat 4
8000 Brugge

Gratis, met inschrijving

1

RESTafette / Expo

Resten leder, hout of textiel? Zonde om weg te gooien! Met het project RESTafette daagden de Handmade in Brugge makers elkaar uit om aan de slag te gaan met elkaars reststromen. Zo dompelde keramist Sophie Watelle resten mousse van stoffeerder Valérie Cockhuyt (Studio K.U.I.T.) onder in gietporselein. Juweelontwerper Els Gadeyne en lederontwerper Mien Kaba wisselden hun restmateriaal uit en verwerkten het in nieuwe juwelen en handtassen.

Ook gingen zeven Handmade in Brugge makers aan de slag met oude kantrestjes van het Kantcentrum. Spot de kant in een gevlochten lampenkap van LoreVlecht, in de geborduurde juwelen van Embroidery Belle of in het porselein van Veerle Vandevoorde.


Doorlopend (18/01 - 5/02)

Vitrine 
Sint-Jakobsstraat 33
8000 Brugge

Gratis

DSC 5611

Festivalhub KORF / Bar + infostandjes + demo’s

Kom naar Korf voor een drankje of een stuk taart, doe circulaire inspiratie op of pik een demo mee!

Korf is drie dagen lang de centrale eventlocatie van het Circulair Festival Brugge. Dé ontmoetingsplek, voor of na een activiteit, waar je bij een lekker drankje of stukje taart nog gezellig kan nababbelen.

Naast de verschillende lezingen, workshops en demo’s, kom je er ook meer te weten over de circulaire strategie van de stad. Check de infopanelen van de Circular Hub Brugge, de plannen en de filmpjes. Er staat ook een mobiel geefpunt van Kringwinkel ‘t rad!

Vrij: 19u-01u
Za: 10u-01u
Zo: 10u-18u

KORF
Naaldenstraat 4
8000 Brugge


Gratis

Praktische info

vrijdag 27 januari

verschillende locaties

Gratis maar inschrijven voor de meeste activiteiten verplicht!

ik schrijf me hier in

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!