DSC 1507

De Delicate Revolutie #1: Over armoede

Van sommige ontmoetingen zegt men dat er een voor en na is, omdat ze je leven veranderen. Met De Delicate Revolutie lanceren KAAP en De Republiek een nieuwe reeks waarin een geëngageerde artiest en een vakspecialist elkaar voor de eerste maal ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan en dit in de intieme setting van Korf.

Stefan Perceval 1 Mies Cosemans74

De Delicate Revolutie is een salon over urgente sociaal-maatschappelijke thema's in relatie tot de manier waarop wij onze levens verbeelden. Verwacht een ontmoeting, een charged first date, waar we bij elkaar vinden wat we niet dachten te zoeken, met elkaar in verbinding gaan en een tedere radicalisatie* ontketenen. Moderator van deze reeks is theatermaker, schrijver en Knack-columnist Martha Balthazar.

De Delicate Revolutie #1: Over armoede

Stefan Perceval, acteur en artistiek directeur van HETGEVOLG (een theater dat werkt met mensen met een kwetsbare achtergrond) gaat in ons eerste salon een gesprek aan met schepen en volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem.

Ze gaan in gesprek over armoede, hoe wordt het getoond en of het wordt getoond (in de kunsten, de media). De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter, maar we hebben de grootst mogelijke moeite met het erkennen van onze eigen kwetsbaarheid. Wat zegt dat over onze erkenning van kwetsbaarheid in anderen?

i.s.m. KAAP
foto ©️Mies Cosemans

Praktische info

zondag 8 oktober 2023
11u

Korf
Naaldenstraat 4
8000 Brugge

Voor deze activiteit bepaal je zelf hoeveel je kan betalen. Als je een hogere ticketprijs betaalt, dan maak je het mogelijk dat anderen minder betalen. Zo dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en maken we kunst en cultuur toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!