Bigger than Us

Docfest: Bigger than Us

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Biggerthanus 2

De 18-jarige Melati zet zich al sinds haar zesde in tegen plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië. Samen met haar is een hele generatie van changemakers opgestaan. Melati vertrekt op een reis rond de wereld om die gelijkgestemde jongeren te ontmoeten. Ze wil begrijpen waar zij de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering.

Van de favela’s in Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, van geïmproviseerde boten aan het Griekse eiland Lesbos tot ceremonies in de bergen van Colorado. Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, denken ze na over de toekomst van de democratie of zetten ze zich in voor vluchtelingen. Ze vechten tegen alle vormen van onrecht, soms met gevaar voor eigen leven.

Of zoals Humo het omschrijft: "Je kunt bijna niet anders dan diep onder de indruk zijn van die gepassioneerde jongeren die op hun eigen dappere manier kleine kruistochtjes voeren voor een mooiere aarde."

+ ----------------------------------------------

Deel jouw idee met de wereld
Een idee delen met anderen is de eerste stap om het te realiseren. Geïnspireerd door de jongeren uit Bigger than Us laten we Brugse changemakers aan het woord tijdens een nagesprek. Daarnaast verzamelen we met hen inspirerende ideeën voor de toekomst van onze stad, die we delen op een grote wand en via social media. The future is ours!

Samen met Jong Volk, MOOOV & Platform.

Praktische info

Vrijdag 18 november 2022
20u00

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!