Mijn Rembrandt

Docfest: Mijn Rembrandt

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Mijnrembrand 2

We duiken in de wereld van de oude meesters. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Eric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum in Amsterdam en het Louvre in Parijs.

Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn en daarbij beschuldigd wordt een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

Mijn Rembrandt is een kunstdocumentaire die zich laat bekijken als een ware thriller. De filmmaakster biedt je een fascinerend inzicht in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

"Mijn Rembrandt biedt veel sappige intriges, goed voor wel drie films." - de Volkskrant

+ ----------------------------------------------

Wat is de waarde van kunst?
Na de film gaan we met experts in gesprek. Zij vertellen meer over de waarde van kunstobjecten.
Vrijdag 18 november - 17u30 - Cinema Lumière &
Zaterdag 19 november - 14u00 - Salon Arents (Dijver 16, 8000 Brugge)

Rondleiding museumsite
Bekijk je de film in Salon Arents? Dan nemen we je na het gesprek mee op sleeptouw langsheen enkele toonaangevende kunstwerken op de museumsite.
Zaterdag 19 november - 14u00 - Salon Arents (Dijver 16, 8000 Brugge)

Samen met Musea Brugge.

Praktische info

Vrijdag 18 november 2022
17u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!