My paper Life

Docfest: My paper Life

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Paperlife

De 15-jarige Rima ontvluchtte de oorlog in Syrië en was twee jaar onderweg. Eenmaal in Brussel, worstelt ze zowel met opgelopen trauma’s als met haar nieuw leven in een vreemd land. Ze ondervindt bovendien moeilijkheden om het Frans onder de knie te krijgen en te communiceren.

De film zoomt in op de ervaringen van een vluchteling vanuit het oogpunt van een jonge adolescente. We volgen Rima en haar gezin in hun dagelijks leven in hun flat. Samen met documentairemaker Vida, zelf een Iraanse immigrant en plastisch kunstenaar, drukt ze zich uit via tekeningen. De tekensessies met haar zus en broers komen tot leven in de film dankzij mooie animaties.

Terwijl Rima langzaam geïntegreerd geraakt, bereikt ze als oudste dochter van de familie de huwbare leeftijd. Wanneer ze een huwelijk met haar neef weigert, ontstaan er spanningen in de familie. Zal Rima een manier vinden om haar familietradities en de vrijheid van een West-Europees land met elkaar te verzoenen?

+ ----------------------------------------------

Q&A
Na de film gaat Dalilla Hermans in gesprek met de regisseur en de drie zussen uit de film.

Maak een collage van jouw leven
Tijdens een workshop gaan filmbezoekers en bewoners van het asielcentrum Rode Kruis samen creatief aan de slag. Radwan, die ook het campagnebeeld van Docfest ontwierp, daagt je uit om te vertrekken vanuit je eigen verhalen en wil daarbij een mix van achtergronden en interactie creëren.

Duur: circa 1 uur, aansluitend op de film
De workshop wordt begeleid in het Engels.

Hiervoor heb je het combiticket ‘My paper Life & workshop collage’ nodig (beperkt aantal plaatsen).

DE WORKSHOP IS UITVERKOCHT!

Samen met Avansa Brugge & Rode Kruis Brugge.

Praktische info

Zaterdag 19 november 2022
14u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

DE WORKSHOP IS UITVERKOCHT

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!