NN Auto Images Archive Together In Shorts

Docfest: Nelly & Nadine

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Nellynadine

Op kerstavond 1944 ontmoeten de Brusselse Nelly en de Franse Nadine elkaar in het concentratiekamp van Ravensbrück. De twee vrouwen ontwikkelen een extreem sterke liefde voor elkaar. Door de oorlog scheiden hun wegen, maar het lot brengt hen weer samen.

In 2007 stootte documentairemaker Magnus Gertten op filmarchieven uit 1945 en op het onwaarschijnlijke levensverhaal van Nelly en Nadine. Wanneer ze elkaar na de oorlog terugvinden, besluiten ze om te gaan samenwonen in Venezuela. Ze delen hun leven met elkaar als koppel, zonder hun liefdesrelatie te tonen aan de buitenwereld. 

Dit wonderlijke verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Nelly's kleindochter Sylvie, die het, net als haar moeder, moeilijk heeft om de geaardheid van haar oma te plaatsen. Sylvie duikt in de persoonlijke archieven van haar grootmoeder en onthult hun ontroerende liefdesverhaal. Een fantastisch en verrassende documentaire over liefde en veerkracht, die je nooit meer zal vergeten.

+ ----------------------------------------------

Salon Nelly & Nadine met Mips Meyntjens
Na de film ben je welkom op dit salon waar Mips een gesprek op gang brengt over de diverse thema’s die deze film oproept en gaat op zoek naar de parallellen met de situatie anno 2022. We trakteren je op een aperitief met hapje.

Mips is co-auteur van Oud is out (Ervaringen van lesbische en biseksuele vrouwen, geboren voor 1945).

Samen met MOOOV.

Praktische info

Zondag 20 november 2022
14u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!