Other Music

Docfest: Other Music

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Othermusic

In de zomer van 2016 sloot in New York de legendarische platenwinkel Other Music definitief zijn deuren. Twee documentairemakers volgden de uitbaters en bezoekers tot op de laatste openingsdag en eren de erfenis van deze plek.

Met hun voorliefde voor obscure muziek wist Other Music een iconische plek voor vinyljunks en muzikanten te creëren. Een hele generatie jongeren leerde er grensverleggende muziek ontdekken. Bands als Animal Collective en Vampire Weekend legden hun eerste zelfgebrande cd’s in de rekken en lanceerden er hun carrière. Maar meer dan een platenwinkel was Other Music ook een ontmoetingsplaats voor een hele community en speelde het een vitale rol in de ontwikkeling van het culturele leven in New York. 

Wanneer de uitbaters er door de opkomst van streaming de brui aan moeten geven, gaat een monument verloren. Een documentaire die zowel bitterzoet als hoopgevend is, en aantoont wat een plek voor mensen kan betekenen en hoe de geest ervan kan voortleven, zelfs in een digitale wereld.

+ ----------------------------------------------

Tiny desk concert: Lara Rosseel
Kunstencentrum KAAP selecteerde een bijzondere artieste uit de stal van hun WERF Records. Lara Rosseel, die onlangs aangesteld werd als stadscomponist van Gent, geeft voor het eerst een soloset op contrabas. Een absolute primeur, op maat van de intieme setting van een vinylshop.

Samen met Cherry Picker Record Store & Kunstencentrum KAAP.

Praktische info

Zaterdag 19 november 2022
20u00

Cherry Picker Record Store
Langestraat 74
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!