Other Music

Docfest: Other Music

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Othermusic

In de zomer van 2016 sloot in New York de legendarische platenwinkel Other Music definitief zijn deuren. Twee documentairemakers volgden de uitbaters en bezoekers tot op de laatste openingsdag en eren de erfenis van deze plek.

Met hun voorliefde voor obscure muziek wist Other Music een iconische plek voor vinyljunks en muzikanten te creëren. Een hele generatie jongeren leerde er grensverleggende muziek ontdekken. Bands als Animal Collective en Vampire Weekend legden hun eerste zelfgebrande cd’s in de rekken en lanceerden er hun carrière. Maar meer dan een platenwinkel was Other Music ook een ontmoetingsplaats voor een hele community en speelde het een vitale rol in de ontwikkeling van het culturele leven in New York. 

Wanneer de uitbaters er door de opkomst van streaming de brui aan moeten geven, gaat een monument verloren. Een documentaire die zowel bitterzoet als hoopgevend is, en aantoont wat een plek voor mensen kan betekenen en hoe de geest ervan kan voortleven, zelfs in een digitale wereld.

+ ----------------------------------------------

Nagesprek met Kurt Overbergh

Als artistiek directeur van de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique is Kurt Overbergh meer dan bezield van muziek. Tijdens zijn trips naar New York ging hij als doorwinterde vinyljunk ook steevast langs bij Other Music, een plek die hij als een ’sociale broedplek’ omschrijft. Speciaal voor Docfest bespreekt hij na de bioscoopvertoning drie platen die hij er destijds kocht en voor hem een opener waren naar andere werelden

Samen met Cherry Picker Record Store & Kunstencentrum KAAP.

Praktische info

Zondag 20 november 2022
17u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!