034 TRIJ

Docfest: The Reason I jump

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Jump1

De 13-jarige Japanse Naoki zegt geen woord. Hij heeft een bijzondere vorm van autisme waardoor hij niet in staat is te praten. Toch vindt hij een manier om te communiceren. Gebaseerd op Naoki's boek, neemt deze verrassende documentaire je mee op een reis waarbij hij samen met vijf lotgenoten zoekt wat autisme voor hen betekent.

Deze verhelderende en meeslepende film dompelt je onder in de verhalen van niet-sprekende autistische mensen en hun unieke zintuigelijke wereld. Vol intensiteit, vreugde, maar ook evenzeer met angst. Belevingswerelden die we als buitenstaander nooit helemaal zullen kennen, worden nu openbaar gemaakt. Want niet kunnen praten betekent niet dat er niets te zeggen valt.

"Ik neem dingen waar op een andere manier, neem nu bijvoorbeeld regen. Eerst is er het geluid, dan herinneringen aan eerdere regenbuien en tot slot het woord regen. Deze drie elementen leiden tot de gewaarwording van een regenbui", aldus Naoki.

+ ----------------------------------------------

Autisme anders bekeken
Aanvullend op deze film tonen we nog de korte documentaire Radio Felix en volgt een panelgesprek waarbij verschillende perspectieven over het autismespectrum aan bod komen. Een jongere, een volwassene en een ouder getuigen hoe autisme zich bij hen uit. Wat herkennen ze in de film? Wat is er anders bij hen?

Samen met vzw Victor & Liga Autisme Vlaanderen.


Praktische info

Donderdag 17 november 2022
19u00

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!