STILL HR TOOG

Docfest: Zolang we nog kunnen

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing.

Zolangwenogkunnen

Filmmaker Philippe Niclaes, die je misschien kent als regisseur en cameraman van de tv-reeks Dwars door de Lage Landen, volgde de voorbije jaren drie charmante buurtwinkels die stilaan dreigen te verdwijnen. Eén van de winkels is drogisterij Niclaes in Tienen, de winkel van zijn ouders en de plek waar Philippe zelf opgroeide. De twee andere winkels bevinden zich in O.L.V.-Tielt en de Brugse deelgemeente Koolkerke. Buurtwinkels als deze zijn met uitsterven bedreigd, maar de uitbaters ervan blijven aan de slag vanuit passie en trots.

De documentaire schetst op een ontroerende en tegelijk humoristische manier het leven van drie sterke oudere vrouwen die hun winkel blijven openen zolang ze nog kunnen.

+ ----------------------------------------------

Q&A
Na de vertoning gaat moderator Mieke Dumont in gesprek met de cast en crew.

Tuur Florizoone soloconcert (start: 19u00)
Accordeonist Tuur Florizoone zorgde voor de soundtrack bij Zolang we nog kunnen. Op de openingsavond brengt hij een exclusief soloconcert met muziek uit de film.

Compliment voor jouw buurtwinkel!
Verdient jouw lokale buurthandelaar een extra schouderklopje? Je krijgt na de film een blanco postkaart en kan zo een persoonlijke boodschap overbrengen aan wie dat volgens jou verdient.

Samen met Avansa Brugge.

Praktische info

woensdag 16 november 2022
19u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 11 (standaard tarief)

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!