1920 1005 png 2

Docfest

De Republiek en Cinema Lumière pakken uit met een gloednieuw festival!

1080 1080

Vijf dagen lang presenteren we documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing. 

Docfest is meer dan een filmfestival. Samen met een aantal Brugse organisaties creëren we bij elke film een passende extra ervaring. Van workshop tot nagesprek, van concert tot zowaar een mini-bedevaart. Sommige documentaires vertonen we ook in een unieke setting, zoals in een platenzaak of op een museumsite.

Ontdek het programma vanaf 17 oktober!


Docfest is een organisatie van De Republiek & Cinema Lumière in coproductie met MOOOV en Avansa Brugge.

Het festival kwam tot stand dankzij de financiële steun van Stad Brugge (Impulssubsidie Cultuur Stad Brugge 20 jaar Brugge 2002), het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Nationale Loterij.

Voor de extra beleving bij de documentaires steunen we op de ervaring van deze Brugse partners: Howest, vzw Victor, YOT, Jong Volk, Kunstencentrum KAAP, Cherry Pieker Record Store, Musea Brugge en Rode Kruis Brugge.

Praktische info

woensdag 16 november - zondag 20 november

Cinema Lumière en diverse locaties in Brugge.

meer info vanaf 17 oktober

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!