DSC 5765 2

Doctalkies: nieuwe lichting KET & DOC '23

We dompelen je onder in de leefwereld van kinderen via vijf bijzondere korte documentaires. Ontdek in primeur de nieuwe lichting Ket & Doc, een initiatief van JEF, Ketnet en het VAF. Bij twee films is de filmmaker aanwezig voor een Q&A. Mieke Dumont gaat met hen in gesprek! Speelduur films + gesprekken: circa 1u45 min. Afsluiten doen we met een zondags aperitief.

Bijzonder buitengewoon
Eneris filmstill
Leonie Skeet de biggen 3
Skate the city filmstill
Warre en de drie wilgen

Je ontdekt deze 5 films:

BIJZONDER BUITENGEWOON - Regie: Sarah Van Dale
Mona is een fantasierijke tiener die - net zoals haar broer - kampt met ASS. Ze staat aan de vooravond van een gigantische stap in haar leven: de overstap naar het gewone onderwijs.
+ Q&A met Sarah Van Dale & Mona (ism Victor vzw)

ENERIS - Regie: Julie Daems
Eneris is de naam van de prinses van de oceaan. Zij ontstaat in het hoofd van een meisje, dat zich verveelt op een luie zomerdag in de Matongéwijk in Brussel... haar fantasie slaat op hol!

LEONIE, SKEET EN DE BIGGEN Regie: Jip Heijenga
Leonie geniet van het leven op de boerderij van haar ouders. Zorgen voor de varkens, in het hooi liggen met haar grote zussen, spelen met de kat Skeetje, Maar het nieuwe stikstofakkoord zou hun toekomst wel eens grondig kunnen veranderen.

SKATE THE CITY - Regie: Lies Van der Auwera
Drie skaters dwalen door de stad, op zoek naar een plek om te skaten. Overal krijgen ze het deksel op de neus. Uiteindelijk gaan ze zelf op het stadhuis hun rechten opeisen. Daar is veel lef voor nodig.

WARRE EN DE DRIE WILGEN - Regie: Yasmine Versteele
Een tuin is een magische plek. Er zitten overal kleine kriebelbeesten verscholen, en soms bots je er op een magisch wezen zoals Willow. Hij gidst zijn vriend Warre doorheen de natuur.
+ Q&A na de film met Yasmine Versteele

MEER INFO OVER DE FILMS

Doctalks is een samenwerking van Cinema Lumière en De Republiek. Voor deze editie werken we ook samen met JEF Festival.

Praktische info

zondag 19 februari 2022
10u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

UITVERKOCHT!

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!