DSC 7917 2

Doctalks: Along the Way

Met de reeks Doctalks brengen we samen met Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert ter zake en de kaarten we na bij een zondags aperitief. 

Along the way still 2

ALONG THE WAY

Een film van Mijke de Jong, Nederland, 2022
speelduur: 80 min
Gesproken taal: Farsi - Ondertiteling in Nederlands 

De film vond zijn kiem in het vrijwilligerswerk dat De Jong deed in het beruchte vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, waar ze de Afghaanse tweeling Nahid en Malihe ontmoette. Geraakt door hun verhaal, ambities en talent besloot De Jong met de zussen samen te werken. 

Het resultaat is een aangrijpende en krachtige film over de ervaringen van Fatima en Zahra, gestrand in Istanboel na een levensgevaarlijke reis vanuit Teheran. Griekenland bereiken is hun doel, maar ook dan zijn ze nog nergens. Net als andere jongvolwassenen hopen Fatima en Zahra het te gaan maken; ze dromen van een bestaan als filmmakers. Met hun vindingrijkheid en mentale veerkracht moet dat lukken – als ze de kans krijgen.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Saar Depuydt. Saar rijdt al zeven jaar lang wekelijks op en af met een volgeladen auto met eten, kledij, dekens… naar Duinkerke. Ze hoopt hiermee het leven en verblijf van de transmigranten in de kampen een beetje draaglijker en menselijker te maken. Een groots engagement dat ondertussen een levensmissie is geworden. 

Nakaarten doen we met een zondags aperitief.

Doctalks is een samenwerking van Cinema Lumière en De Republiek. Voor deze editie werken we ook samen Allemaal mensen Brugge.

Praktische info

zondag 11 december 2022
10u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 10 (standaard tarief) incl. aperitief

info en tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!