DSC 7917 2

Doctalks: Along the Way

Met de reeks Doctalks brengen we samen met Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert ter zake en de kaarten we na bij een zondags aperitief. 

Along the way still 2

ALONG THE WAY

Een film van Orlando von Einsiedel, VK, 2018, 96 min.
Engels gesproken - NL ondertiteld

Een film van Mijke de Jong, Nederland, 2022
speelduur: 80 min
Gesproken taal: Farsi - Ondertiteling in Nederlands 

De film vond zijn kiem in het vrijwilligerswerk dat De Jong deed in het beruchte vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, waar ze de Afghaanse tweeling Nahid en Malihe ontmoette. Geraakt door hun verhaal, ambities en talent besloot De Jong met de zussen samen te werken. 

Het resultaat is een aangrijpende en krachtige film over de ervaringen van Fatima en Zahra, gestrand in Istanboel na een levensgevaarlijke reis vanuit Teheran. Griekenland bereiken is hun doel, maar ook dan zijn ze nog nergens. Net als andere jongvolwassenen hopen Fatima en Zahra het te gaan maken; ze dromen van een bestaan als filmmakers. Met hun vindingrijkheid en mentale veerkracht moet dat lukken – als ze de kans krijgen.

Na de film gaat moderator Mieke Dumont in gesprek met Dominique Savelkoul en haar dochter Louiza Zenasni. Zij vertellen over hun ervaringen toen ze naar het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos afreisden om er een week lang te gaan helpen. Recent waren ze ook in Calais. Afsluiten doen we met een zondags aperitief!

Doctalks is een samenwerking van Cinema Lumière en De Republiek. Voor deze editie werken we ook samen Allemaal mensen Brugge.

Praktische info

zondag 11 december 2022
10u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 10 (standaard tarief) incl. aperitief

info en tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers