DSC 7917 2

Doctalks: Cinema Pameer

Met de reeks Doctalks brengen we samen met Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert ter zake en de kaarten we na bij een zondags aperitief. 

Holding up the sky filmstill

CINEMA PAMEER
Een avant-première ism Bevrijdingsfilms

Een film van Martin Von Krogh, Zweden, 2019
speelduur: 79 min
Gesproken taal: Pasjtoe

Said is de enthousiaste manager van Kabuls enige bioscoop, Cinema Pameer. Na de inval van Rusland in Afghanistan koos hij de pen als wapen, maar nu wil hij de soelaas die cinema kan brengen, aanbieden aan de inwoners van de stad die jarenlang getroffen door oorlog, armoede en religieus fundamentalisme. Ook de projectionist van dienst haalt allerlei creatieve truken uit zijn mouw om de bezoekers een filmervaring te bieden. Het leven zoals het is in een Afghanistan zoals we het niet kennen. Geen politieke film, maar een visueel ijzersterke documentaire die aantoont dat film doet dromen, ook in een stad die door het noodlot getroffen werd.

Bekijk hier de trailer.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Mohammad Ali Mohammadi. Hij kwam twee jaar geleden naar België. Afgelopen week werd hij verenigd met zijn gezin. Ze wonen nu samen in Brugge en bouwen hier een nieuw leven uit. Mohammad kent Cinema Pameer in Kaboel en ging er vaak films kijken.

Doctalks is een samenwerking van Cinema Lumière en De Republiek. Voor deze editie werken we ook samen met MOOOV.

Praktische info

zondag 19 maart 2022
10u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 12 (standaard tarief) incl. aperitief

tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!