DSC 7917 2

Doctalks: Dreaming Walls

Met de reeks Doctalks brengen we samen met Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert ter zake en de kaarten we na bij een zondags aperitief. 

Dreaming Walls Still4 Bettina Grossman Clindoeilfilms

DREAMING WALLS

Een film van Amélie van Elmbt & Maya Duverdier
België/Frankrijk/Nederland/Zweden/VS - 2022
speelduur: 80 min
Gesproken taal: Engels - Ondertiteling in Nederlands 


Het legendarische Chelsea Hotel, een icoon van de counterculture van de jaren 60, is al meer dan een eeuw een toevluchtsoord voor creatievelingen. Het trok kunstenaars aan als Patti Smith, Leonard Cohen, Robert Mapplethorpe en de sterren van Andy Warhol's Factory. 

Het gebouw is al enkele jaren gesloten voor een grondige renovatie om herboren te worden als luxehotel. Een vijftigtal, vaak oudere bewoners, is gebleven en leeft en werkt nog steeds tussen de steigers en de voortdurende constructiewerken. 

Terwijl de kapitalistische machinerie zich opmaakt om Chelsea op te slokken, neemt de film ons mee naar het hart van deze mythische plek en leert ons de laatste bewoners kennen die, net als het hotel, voor een waar keerpunt in hun leven staan.


Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Koen Van Synghel.
Naast architect & scenograaf is hij ook columnist voor De Standaard en recensent hedendaagse architectuur. Voor Koen zijn architectuur en beeldende kunsten geliefde disciplines om naar de wereld te kijken en vorm te geven.

Doctalks is een samenwerking van Cinema Lumière en De Republiek. Voor deze editie werken we ook samen met Architectuuratelier Dertien12.

Praktische info

zondag 22 januari 2022
10u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 10 (standaard tarief) incl. aperitief

info en tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!