DSC 7917 2

Doctalks: Evelyn

Met de reeks Doctalks brengen we samen met Cinema Lumière een constructieve dialoog op gang via documentaires die je stof tot nadenken geven. Maandelijks selecteren we een documentaire met een kritische blik op een actueel vraagstuk. Na de vertoning volgt een debat met een expert ter zake en de kaarten we na bij een zondags aperitief. Het nieuwe seizoen starten we met Evelyn.

Doctalks september kopie

EVELYN

Een film van Orlando von Einsiedel, VK, 2018, 96 min.
Engels gesproken - NL ondertiteld

Op zijn 22ste pleegde Evelyn zelfmoord na een lange worsteling met schizofrenie en depressies. Bij zijn familie laat hij een grote leegte achter, al wordt er amper over gesproken. Veertien jaar later besluit Orlando, één van Evelyns' broers, zijn rouw en die van zijn familie op camera vast te leggen - zijn manier om met het verdriet om te gaan.
Hij neemt zijn familie mee op een lange staptocht langsheen enkele favoriete plekken van zijn broer. Hij brengt hun emoties ongefilterd in beeld. Het wordt een emotionele, helende en prachtige reis.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Lore Vonck over het thema van de film. Lore is coördinator Werkgroep Verder na Zelfdoding en traumatisch rouwtherapeut.
Afsluiten doen we met een zondags aperitief.

Doctalks is een samenwerking van Cinema Lumière en De Republiek. Voor deze editie werken we ook samen met het Brugs Mantelzorgnetwerk in het kader van Het Knooppuntenfestival.

Praktische info

zondag 25 september 2022
10u30

Cinema Lumière
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

€ 10 (standaard tarief) incl. aperitief

Tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!