REPUBLIEK3

Expo Victor Verhelst: Brugge 2030 - The Art of Conversation

Visual artist Victor Verhelst ontwierp het logo en de huisstijl van “Brugge 2030 – The art of Conversation”. Zijn creatieve geest, scherpe gevoel voor detail en begrip van de architectonische ziel van Brugge resulteerden in een verrassende visuele identiteit die verleden, heden en toekomst met elkaar doet versmelten. Vertrekkende van elementen uit die huisstijl, opgebouwd uit kenmerken van Brugge’s architectuur, creëerde Victor 8 unieke werken die vanaf 29 augustus aan de muren van ons Grand Café prijken.

REPUBLIEK
REPUBLIEK2

Zorgvuldig geprint op dibond prikkelen de panelen de verbeelding van de toeschouwer door de interessante mix van kleuren en grafische elementen.

Deze expo smukt niet enkel het Grand Café op, het sluit ook naadloos aan bij het thema van Brugge 2030. Ze vertegenwoordigen “The art of Conversation”: de dialoog tussen onze rijke geschiedenis en een uitdagende toekomstvisie in de werken nodigt bezoekers uit hier zelf ook inspirerende gesprekken over te voeren.

Iedereen is dan ook van harte welkom om het werk van Victor Verhelst te komen ontdekken in het Grand Café, en op die manier binnen te stappen in het visuele verhaal achter “Brugge 2030 – The art of Conversation”.

✹✹✹✹✹

Victor Verhelst (°1997 BE) groeide op in Oostkamp en leeft en werkt in Gent. Hij is een visual artist die balanceert op de intersectie tussen eigen kunst en artistieke projecten in opdracht. In juni 2020 verliet hij het collectief “Les Monseigneurs”, dat hij zelf mee oprichtte, om zich volledig te focussen op zijn eigen parcours. Sindsdien werkte hij aan verschillende projecten zoals PUBLIEK PARK door Young Friends van het S.M.A.K. (Gent), platenlabel Stroom.tv (Oostende), Kiosk Radio (Brussel), Permekemuseum (Jabbeke), Europalia, Toneelhuis (Antwerpen) en zo verder. 

Hij richtte ook een labo en onderzoekscentrum op, “Moriso”, dat focust op het gebruik van Riso printtechnieken en waar Victor en collega-ontwerpers het medium exploreren op zijn zelf aangekochte Riso Duplicator. Victor Verhelst’s autonoom werk bestaat uit verschillende technieken en media: van digitale ontwerpen, tot unieke Riso printwerken, van grote wandtapijten tot werken met interactieve gaming technologie. Het startpunt van zijn kunst is steeds geprint materiaal – van digitaal tot 3D, van risografie tot textiel- en onderzoekt steeds de relatie tussen materialiteit en digitaal ontwerp.

Wie Victor graag zelf wil ontmoeten is welkom op de opening van de expo op dinsdag 29 augustus om 17u in Grand Café De Republiek. 

Praktische info

De expo is te zien in het Grand Café van 29/08 tot 24/10.

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!