DIV220522 07 FB

(H)eerlijk Brugge - DAG 2

Op 6 & 7 mei wordt het Astridpark opnieuw gevuld met duurzaam lekkers voor Heerlijk Brugge. Tijdens dit gezellig festival proef je letterlijk en figuurlijk wat onze stad op dat vlak te bieden heeft. Deze keer staan (on)kruiden centraal. Schrijf je in voor een workshop, volg een demo mee, luister naar inspirerende verhalen of proef zelf tijdens de boerenmarkt, diner of brunch.

Brunchbag

Ochtendkrieken: brunch in het park
Start de dag met een brunchpakket samengesteld door Lekker van Hier. De producten werden zorgvulden gekozen bij leden van het Brugs Food Lab. Bestel vóór 2 mei en beleef de smaken van onze streek!

09u00 tot 11u00 

Op te halen op 7 mei tussen 09u00 & 11u00*

Brunch: €16 p.p.
Kids: €7 p.p.

* Breng een eigen mand of draagtas mee om de brunch te vervoeren, zo verminderen we de afvalberg!
* Bij mooi weer kan je brunchen in het Astridpark. Vergeet je picknickdeken, koffietas, bord en bestek niet! Wij voorzien verse koffie.
* Bij slecht weer brunch je gezellig thuis.

reserveren

DIV220522 07 FB

Marktplein
Ontdek welke bedrijven en organisaties in Brugge werken rond duurzame voeding. Ze stellen zich voor aan hun kraampje en laten je proeven van (H)eerlijk Brugge.

Deelnemers marktplein: Otto Waffle, Bryggja Brouwerij, Het Paradijs, Lokaal Mondiaal, Stad Brugge - Voedselstrategie, Cities 2030, Kringloopkrachten, Magpies, Kopje Zwam + Fred's Mayo, Stera, Komboucha Innengaard, Sam Serveert, Velt, Lekker van hier, Ecoliving, Marlow Cooking, Flavourite Bruges, Bioboerderijd 't Ambrozijn, Boer Bas, De Broodsmid Stefan Vandaele

11u00 - 17u00

GRATIS

Kruidensafari2

Wilde kruiden safari
Ooit al gehoord van ‘vogelmuur’? Wist je dat paardenbloemen best lekker zijn? Vandaag doet de binnenstad dienst als pluktuin. Samen met een gids ontdek je dat het wilde groen tussen de Brugse kasseien soms ook nuttig en lekker kan zijn.

11u30 tot 16u30 (verschillende tijdsloten)

€5*

*Kies bij het inschrijven je tijdsslot.

reserveren

Avansa Caroline1

Demo's en workshops

  • Kruidig Brugge: Sommige (on)kruiden hebben een historische link met Brugge. Ontdek hoe ze vroeger werden gebruikt.
  • De “Onkruiden-muur”: Met deze tips wordt het ongewenste kruid in jouw tuin plots nuttig en interessant.
  • Ruik het kruid: (On)kruiden herken je door hun smaak of door hoe ze er uitzien. Soms kan je ze ook onderscheiden door er aan te ruiken. Kan jij de juiste geur linken aan het juiste (on)kruid?
  • Workshop door Caroline Tant (Avansa): Een eerste kennismaking met de medicinale krachten van kruiden en onkruiden.

11u00 tot 17u00 (doorlopend)

GRATIS

Skriewer111

Kinderactiviteiten

  • Kruidentekening: Kleur een mooie tekening vol kruiden in.
  • Steek een stekje: Ga naar huis met je eigen rozemarijn-struik-in-wording!
  • Herbarium: Zoek de vijf kruiden verstopt in het park.
  • Verhalenhoekje: Luister met het ganse gezin naar mooie kruidenverhalen.
  • Kruidenmuur: Knip, versier en knutsel je eigen kruiden en hang ze op de kruidenmuur.
  • Houtatelier: Timmer je eigen uniek bloembakje in het houtatelier.
  • Spijker-wol tekening: Maak een tekening door spijkers in een plankje te slaan en die met wol met elkaar te verbinden.

11u00 - 17u00 (doorlopend)

GRATIS

An vissers kok

Koken met An (7-12 j.)
An van Bistro Den Amand leert je koken met (on)kruiden. Er staat een peterselie-egel en gevulde flensjes met onkruid op het menu.

13u00 - 14u00
15u00 - 16u00

€9*

*Kies bij het inschrijven je tijdslot

reserveren

Zeepzot workshop 17

Demo's op uur

  • 11u45: Sam Serveert
    Zo weinig mogelijk voedsel verspillen en zoveel mogelijk mensen inspireren, dat is de missie van Sam. Ontdek hoe ze onbemind fruit en groenten, (on)kruiden, bloesems en wildpluk verwerkt tot (h)eerlijke creaties.

  • 12u25: Maarten van Visgro
    Maarten van Visgro zet zich in voor het verduurzamen van visserijsector en is mede-regisseur van het Visserij Verduurzaamt label. Tijdens deze demo laat hij je kennismaken met verschillende (ongekende) Noordzee-vissen en de verschillende toepassingen hiervan.
  • 13u00: Veronique Sanctobin
    Wist je dat je met theeblaadjes van de camellia sinensis allerlei brouwsels kan maken? En dat die nog lekker zijn ook? Theesommelier Véronique Sanctobin vertelt je hoe je koude en warme thee kan zetten, al dan niet met toevoeging van fruit en kruiden.
  • 13u45: Artgenetics
    David en Ive onderzoeken hoe onze groenten er vroeger uitzagen door zich te verdiepen in schilderkunst. Hoe komt het dat Brueghel granen altijd zo groot schilderde? Was een wortel altijd al oranje? En natuurlijk … waarom zijn de bananen krom?
  • 14u30: Demo Zeepzot
    Layla van Zeepzot maakt handgemaakte zeep. Ook het verwerken van kruiden en onkruiden in dit product is werkzaam en waardevol!
  • 15u15: Bioboerderij 't Ambrozijn
    Christel van Bioboerderij ’t Ambrozijn komt ons vertellen hoe we tuinkruiden kunnen kweken en die langer kunnen bewaren.
  • 16u: De Broodsmid
    Stefan Vandaele, ook wel gekend als De Broodsmid, toont hoe je (on)kruiden verwerkt in knapperig vers brood.

GRATIS

Praktische info

zondag 6 mei 2023

Koningin Astridpark
8000 Brugge

ontdek het volledige programma

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers