Site iedereen klassiek full res c ttrex 59

Iedereen Klassiek: 30 jaar W.E.R.F. Records

Het Belgische platenlabel W.E.R.F. viert binnenkort zijn dertigste verjaardag. Het label geldt al drie decennia als één van de vaandeldragers van de nationale jazzscene en stond aan de wieg van carrières van illustere namen als Kris Defoort, Brussels Jazz Orchestra, Nathalie Loriers, schntzl, Black Flower, Nordmann, …

In het kader van Iedereen Klassiek ontwikkelden De Republiek en Kaap een boeiend programma in KORF. Klara-presentatrice Lies Steppe gaat met twee huidige smaakmakers van het label – bassiste Anneleen Boehme en pianist Alex Koo – dieper in op hun klassieke inspiratiebronnen. Beide musici tekenen die dag ook present voor een uniek solo concert.

Alex koo c robert hansenne95
Anneleen femke den hollander2

11u - Anneleen Boehme soloconcert
Anneleen Boehme kreeg vooral bekendheid bij het brede publiek als bassiste bij het vermaarde LABtrio, met aan haar zijde twee andere klasbakken uit de Belgische scene: Lander Gyselinck en Bram De Looze. Onder impuls van Jazz Middelheim richtte ze als deel van een creatie-opdracht een gloednieuw ensemble op: Grand Picture Palace. Hier verenigde ze haar twee grote muzikale liefdes: jazz en klassiek. De gelijknamige en fel gesmaakte plaat die in het voorjaar van 2021 bij W.E.R.F. records verscheen, zette Anneleen meteen ook op de kaart als een bijzonder getalenteerde componiste. Het concert op Jazz Middelheim jongstleden leverde niet alleen een staande ovatie op, maar werd bovendien door verschillende journalisten geroemd als één van de hoogtepunten van het festival. Intussen is Anneleen aan het broeden op een vervolg en in opdracht van W.E.R.F. records is ze bezig aan een solo plaat die in 2023 zal verschijnen. Tijdens Iedereen Klassiek krijgt u alvast een voorsmaakje!

15u - Lies Steppe in gesprek met Anneleen Boehme & Alex Koo

16u - Alex Koo soloconcert
Een andere multi-getalenteerde recente W.E.R.F. records telg is pianist en componist Alex Koo. Reeds een klein decennium is Alex aan de weg aan het timmeren. Lange tijd gebruikte hij hiervoor New York als voornaamste uitvalsbasis. Relatief snel kreeg hij er voet aan de grond in de avontuurlijke avant-garde scene, wat onder meer resulteerde in een trio plaat met klinkende namen Mark Turner en Ralph Alessi. Zo kwam hij op de radar van W.E.R.F. records terecht en werd er besloten om zijn jongste ensemble IFO met de Amerikaanse trompettist Ralph Alessi en de Hongaarse drummer Attila Gyarfas uit te brengen. Het album ‘Identified Flying Objects’ verscheen in januari 2021 en was een instant hit. Toen Alex vroeg of W.E.R.F. Records wilde meestappen in een uitgave van zijn solo werk, was het antwoord dan ook volmondig ja! Intussen is deze solo plaat helemaal ingeblikt en zal ze verschijnen in het voorjaar van 2023. Het album is een verzameling van piano études geworden, waarbij Alex heel vaak de mosterd haalt uit klassieke inspiratiebronnen en ze gebruikt als basis voor zijn improvisaties. Tijdens Iedereen Klassiek brengt hij in première een aantal van deze stukken te horen.

Tussendoor kan je in Korf terecht voor een drankje en draait W.E.R.F. records-selecteur Benny Claeysier plaatjes uit de rijke catalogus van het label.

Een samenwerking van De Republiek, W.E.R.F. Records en Klara

Praktische info

zaterdag 29 oktober
11u tot 17u

KORF
Naaldenstraat 4
8000 Brugge

Gratis, maar inschrijven verplicht (vanaf 11 oktober).

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!