DSC 9949

Masterclass Dalilla Hermans: een introductie tot anti-racisme

In 2021 creëerde en doceerde Dalilla Hermans de lezingenreeks An introduction to anti-racism aan de VUB, als onderdeel van haar fellowship aan de universiteit. Twee jaar later brengt Dalilla deze Masterclass naar Brugge, in samenwerking met De Republiek.

Dalilla Hermans c Femke den Hollander

In 2021 creëerde en doceerde Dalilla Hermans de lezingenreeks An introduction to anti-racism aan de VUB, als onderdeel van haar fellowship aan de universiteit. Het was de eerste cursus over dit thema aan een Vlaamse universiteit en een groot succes. Honderden studenten volgden, in volle coronatijd, vijf online lezingen van telkens twee uur.

Twee jaar later brengt Dalilla deze Masterclass naar Brugge, in samenwerking met De Republiek. Dit keer krijgen dertig cursisten de kans live deel te nemen aan een reeks van vijf interactieve sessies, telkens met focus op een thema gerelateerd aan (anti-) racisme. De Masterclass is een mix van theorie, praktijkvoorbeelden en discussie. Voor de inhoud ervan baseerde Dalilla zich op meer dan acht jaar ervaring als anti-racisme-activist, uitgebreide studie en ontelbare gesprekken met experts en ervaringsdeskundigen.

Het doel van de Masterclass is een beter begrip ontwikkelen over racisme. De wortels van de problematiek, hoe deze zich manifesteert op verschillende manieren, welke termen we erover hanteren en waarom, en -uiteraard- hoe we racisme kunnen ontmantelen. De Masterclass biedt bovendien een unieke kans om in een veilige, oordeel-vrije, setting met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen die soms gevoelig zijn.

Praktisch

De Nederlandstalige masterclass vindt plaats in De Republiek (Brugge) op dinsdag 18 april, 25 april, 2 mei, 9 mei en 16 mei van 19 uur tot 21 uur

Voor de deelnameprijs werken we volgens het principe van ‘pay what you can’ met drie tarieven:
- regulier tarief: 200 euro
- bovenmodaal tarief: 250 euro
- verminderd tarief: 150 euro.
Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder hoeven te betalen.

Inschrijven kan via info@republiekbrugge.be en dit voor vrijdag 14 april. Je kan enkel inschrijven voor de hele reeks en we hebben in onze Tribune plaats voor maximum 30 personen. Na inschrijving krijg je meer details over de betalingsmodaliteiten.

Praktische info

dinsdag 18 april 2023 +
dinsdag 25 april 2023 +
dinsdag 2 mei 2023 +
dinsdag 9 mei 2023 +
dinsdag 16 mei 2023

19u00 - 21u00

De Republiek (Tribune)
Sint-Jakobsstraat 36
8000 Brugge

DEZE MASTERCLASS IS VOLZET.

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!