DSC 4257

MO*award night

MOOOV reikt een award uit aan de beste niet-westerse film van het jaar tijdens een exclusieve avond met gesprek en concert in Brugge.

2019 11 009 005 mark tuinstra

Er verschenen het afgelopen jaar heel wat films uit Azië, Midden- en Zuid-Amerika en Afrika op de Vlaamse schermen. Professionele filmjournalisten konden de voorbije weken hun stem uitbrengen. Tijdens de MO*award night wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende film gaat aan de haal met een distributiepremie van 2.000 euro.

MO* Magazine blaast 20 kaarsjes uit. Om dat te vieren maken zij de fonkelnieuwe naam van de prijs bekend: de MO*award. MO* Magazine staat voor onafhankelijke journalistiek over wereldnieuws, ontwikkelingssamenwerking, globalisering en de klimaatcrisis. MOOOV en MO delen niet alleen de eerste twee letters van hun naam, maar ook de bezorgdheid over thema’s als migratie, klimaat en ongelijkheid.

Naast een feest van de niet-westerse film is de MO* award night ook een moment om even stil te staan bij de positie van niet-westerse cinema in Vlaanderen. MO*hoofdredacteur Jago Kosolosky gaat in gesprek met Seppe Vanhaecke (Cinéart), Anika van der Kevie (Internationaal Filmfestival Gorinchem), Btisam Akarkach (curator) en Sofie Mercier(Sphinx).

Dit feest van de niet-westerse film zou niet compleet zijn zonder een streepje muziek. Kunstencentrum KAAP nodigt Mark Tuinstra (gitaar) en Mola Sylla (zang en percussie) uit om de avond aan elkaar te spelen.

MO*award night is een samenwerking met Bevrijdingsfilms, De Republiek, KAAP en MO* Magazine.

Praktische info

zaterdag 22 april 2023
20u30 - 22u30

Biekorfzaal
Sint-Jakobsstraat 8
8000 Brugge

Tickets

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!