IMG 0934

Rekuup • Scherven brengen geluk • Workshop met keramiste Marianne Vandenbussche

Rekuup • terug naar de toekomst

Benieuwd hoe jij als consument duurzaam en circulair kan shoppen? Leer je graag alle trucjes om producten zo goed mogelijk te onderhouden? Of wil je weten hoe je een product kan pimpen zodat het weer als nieuw lijkt? Hoe je iets kan herstellen of hoe je iets kan maken uit restmateriaal? Rekuup zet je op weg! Check het activiteitenprogramma met workshops, demo’s en talks. Er zit vast iets voor jou tussen…

Rekuup maakt deel uit van het Green Retail-project dat De Republiek opzet i.s.m. Handmade in Brugge, met steun van de Europese Unie.

Marianne Vandenbussche

Scherven brengen geluk

Heb je gebroken keramiek liggen waar je geen afstand van kan doen? Omdat het te mooi is om weg te gooien of omdat er een persoonlijk verhaal aan vasthangt? Marianne toont je hoe je keramiek kan herstellen, geïnspireerd op de Japanse hersteltechniek Kintsugi. Kintsugi of ‘gouden verbinding’ is de kunst van het repareren met goudkleurige lak. Misschien ziet je gebroken lievelingskop of -vaas er na de workshop mooier uit dan voor het stuk was!

Meebrengen: aardewerk of porselein dat gebroken is en waarvan je de scherven nog hebt. Beperkt aantal breuken is ok, maar aardewerk dat helemaal in stukken ligt komt niet in aanmerking.

Praktische info

zondag 7 april 2024
14u-15u & 15u-16u

Atelier/Winkel Marianne Vandenbussche
Ezelstraat 67
8000 Brugge

€ 10

Vergeet je naam + aantal personen + uur van voorkeur + telefoonnummer niet te vermelden!
Betalingsinfo krijg je via de maker. / Inschrijven kan ten laatste tot 3 dagen voor de activiteit.

schrijf je in

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers