DSC 1458

WeerWoord Comedy - Brugotta Festival

WeerWoord is een platform in Brugge dat podium biedt aan nieuwe stemmen. Letterlijk! Maandelijks organiseert het WeerWoordteam twee Open Mic-avonden in Korf, de gedeelde ontmoetingsplek die De Republiek inzet als proeftuin voor experiment.

DSC 1446

Drijvende krachten achter WeerWoord zijn de Brugse artiesten Nina Everaert (Stadsdichter Damme, finaliste BK Poetry Slam 2022-2023, spoken word-artieste en rapper), Dalilla Hermans (journalist, schrijver, columniste, theatermaker en podcast-host), Willem Blontrock (aka Doc Senz - rapper, beatmaker, producer) en Karim Shatla (all-round comedyfanaat, frontman van verschillende underground bands).

De tweede WeerWoord-avond tijdens Brugotta Festival wordt gehost door Jan-Bart De Muelenaere en deze comedians komen onze lachspieren stretchen:

Karim Shatla veroverde reeds de Shmumo’s Shmomedycup en momenteel zwerft hij verschillende podia in het Antwerpse af met Get Up Stand Up. Karim reikt ons een tegengif aan en tovert tranen om tot een glimlach.

‘Ik denk dat ik een vrouw ben…’, zo kwam Marlies Verschuerentegenover haar familie en vrienden uit de kast. Toen Marlies nog een klein jongetje was, werd ze wel eens ‘juffrouw’ genoemd, omdat ze klein en tenger was. Op dat moment vond ze dat verschrikkelijk, maar ruim 40 jaar later bekende ze eindelijk aan zichzelf dat ze zich altijd vrouw gevoeld had. Tijdens haar transitie schreef ze een stand-up comedy act waarin ze haar traject met een gezonde dosis zelfspot vertelt.

Voor Sandy van der Smissen is het glas altijd, maar dan ook altijd, half leeg. Met zijn guitige observaties en sympathieke glimlach, vrolijkte hij al menig zalen op. Je zal sowieso genieten van zijn door pret doordrenkte familieverhaaltjes. Sandy polijst zijn moppen zoals zijn gezicht: enkel de essentie blijft over.

Geboren als Koreaan en opgevoed als Belg in Antwerpen, omschrijft Tae-Yoon Michielsens zichzelf als een rare mix waar zelfs Regi niet aan begint. Hij zoekt bewust de grens van comedy op en met zijn moppen dwingt hij je bijna om te lachen, ook al voel je je er niet per sé zelf prettig bij.

Tim Loobuyck is afkomstig uit Aalter en komt net piepen in de comedywereld. Met zijn verleden als bedplasser en als vrijgezelle leerkracht heeft hij munitie genoeg om grappen op zijn publiek af te vuren.

Nina, Karim, Willem en Dalilla organiseren WeerWoord in samenwerking met De Republiek en met steun van Jeugddienst Brugge

Praktische info

zondag 16 april 2023
19u00 - 23u00

Korf
Naaldenstraat 4
8000 Brugge

Gratis (vrije bijdrage) en niet op inschrijving.

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!