DSC 1486

WeerWoord Spoken Word

WeerWoord is een platform in Brugge dat podium biedt aan nieuwe stemmen. Letterlijk! Maandelijks organiseert het WeerWoordteam twee Open Mic-avonden in Korf, de gedeelde ontmoetingsplek die De Republiek inzet als proeftuin voor experiment.

DSC 1471
DSC 1420
DSC 1491
DSC 1503
DSC 1427
DSC 1462
DSC 1515
DSC 1475
DSC 1507
DSC 1497

WeerWoord ontstond toen vier Brugse enthousiaste artiesten met hetzelfde idee door De Republiek werden samengebracht. Die artiesten zijn: Nina Everaert (stadsdichter Damme, finaliste BK Poetry Slam 2022-2023, spoken word artieste en rapper), Dalilla Hermans (journalist, schrijver, columniste, theatermaker en podcast-host), Willem Blontrock/aka Doc Senz (rapper, beatmaker, producer) en Karim Shatla (all-round comedyfanaat, frontman van verschillende underground bands). 

Maandelijks zijn er twee Open Mic-avonden. De ene avond ligt de focus op tekst: kom zingen, rappen, slammen, voordragen … of breng op jouw unieke manier een verhaal. De andere avond staat helemaal in het teken van comedy: test jouw stand up-materiaal uit of kom gewoon luisteren en genieten.

Donderdag 4 mei staat in het teken van spoken word. Inschrijven voor het open podium doe je door de avond zelf iemand van het WeerWoord-team aan te spreken voor de aanvang van de programmatie (20u!) Wij ontvangen je met open armen!

Line-up:


𝐋𝐚𝐫𝐚 𝐓𝐚𝐯𝐞𝐢𝐫𝐧𝐞
Een van de eigenzinnigste schrijvers van haar generatie, schreef eerder de romans De kinderen van Calais (2014, winnaar Debuutprijs van de stad Antwerpen, genomineerd voor de Bronzen Boekenuil), Hotel zonder sterren (2015) en Kerkhofblommenstraat (2018).

𝐌𝐚𝐫𝐣𝐚𝐧 𝐃𝐞 𝐑𝐢𝐝𝐝𝐞𝐫
Rapper, dichter, schrijver, illustrator en leerkracht. Ze heeft een cactus als huisdier en nog 55 andere plantaardige vrienden in haar studio. Ze geeft workshops schrijven, improviseren, regie en 'how to workshop'. Ze gelooft sinds 1994 dat bomen met elkaar praten en is nu ook blij dat daar wetenschappelijk bewijs voor is.

𝐒𝐢𝐞𝐠𝐞𝐫𝐭
Spitsvondig, gevoelig doch humoristisch speelt Siegert met de taal. Hij schrijft vooral gedichten, maar sinds kort durft hij af en toe eens een spoken word tekst te maken en hiermee op het podium te klimmen. Siegert hoorden we op de vorige editie. Wij vonden dat hij wat meer tijd mocht innemen om menig luisteraar te raken!

𝐈𝐬𝐚
Ook Isa hoorden we op onze vorige open mic. Met haar fluwelen stem hoorde je haar misschien al zingen in de band 'Redwig' of Araña. Hier op WeerWoord komt Isa ons allemaal betoveren. Isa moet je live gehoord hebben om te weten wat we bedoelen!

Volg WeerWoord via FB (WeerWoord Brugge) of IG (@weerwoordbrugge).

Nina, Karim, Willem en Dalilla organiseren WeerWoord in samenwerking met De Republiek en met steun van Jeugddienst Brugge

Praktische info

donderdag 4 mei 2023
19u00

Korf
Naaldenstraat 4
8000 Brugge

Gratis (vrije bijdrage) en niet op inschrijving.

We maken samen stad. Ook met jou.
  • De Republiek 
  • Stadmakers 

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!