Bokssessie 33 kopie

Boksen als uitlaatklep

De jongeren van Ant-woord! konden zicht helemaal uitleven in House of Time, want Grand Café bar manager Anne Vandendriessche trakteerde hen op een initiatie boksen. 

Bokssessie 35 kopie

Anne is naast bar manager in ons Grand Café ook personal trainer met een focus op boxing. Ze droomt er van om in de toekomst bokstrainingen te geven aan kwetsbare jongeren om zo een laagdrempelige omgeving te creëren waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Vanuit haar opleiding als opvoeder merkte Anne dat lange gesprekken en veel verplichtingen opleggen vaak niet het gewenste effect hebben bij de positieve ontwikkeling van jongeren. Maar, ze gelooft er rotsvast in dat sport dat wél kan.

De bokssessie met de Ant-Woord! jongeren was er boenk op. Ze leefden zich helemaal uit, maar leerden ook incasseren, want ook dat is belangrijk.

Ant-Woord! is één van de projecten die samen stad maakt met De Republiek. Het is een coachingproject voor jongeren van 16 tot 30 jaar die een drempel ervaren op de arbeidsmarkt. Elke woensdag komen de jongeren samen in House of Time voor een fijne namiddag met culinaire, sportieve en creatieve activiteiten.

facebook.com/antwoordbrugge
Anne Vandendriessche

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!