DSC 8576 2

Dalilla Hermans schrijft een essay

Dalilla Hermans schreef een essay naar aanleiding van het paneldebat dat De Republiek, Avansa regio Brugge en Concertgebouw Brugge op 22 februari organiseerden in het kader van de twintigste verjaardag van Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa.

DSC 8574 2

Geïnspireerd door de verhalen van Bruggelingen formuleerde Dalilla Hermans drie (culturele) toekomstdromen. Wannes Loosveldt, Nina Everaert, Patrick Moenaert, Dominique Savelkoul en Erik van Hove gingen erover in gesprek onder leiding van Mieke Dumont. 

Haar drie toekomstdromen:

1. Ik droom van een levendig Brugge dat nooit meer gezien wordt als een ingeslapen toeristenstad. Een Brugge dat innovatief is, als een bakermat voor vernieuwende kunst en cultuur.
2. Ik droom van een Brugge waar toerist en inwoner bondgenoten worden die niet langer in strijd zijn met elkaar over de invulling van de openbare ruimte. Een Brugge waar de internationale gast aanschuift aan de authentieke Brugse tafel, en waar de Bruggeling zich weer eigenaar voelt van de toeristische trekpleisters.
3. Ik droom van een Brugge waar de diversiteit van de demografie overal vertegenwoordigd en alom present is. Waar we ook in het culturele leven een veelheid aan profielen vinden, en minderheden de agenda mee bepalen.

In Exit Magazine van juni 2022 lees je in een essay hoe Dalilla reflecteert op dit gesprek en haar toekomstdromen. Over creatieplekken voor jonge makers, over de sleutels afgeven van (culturele) huizen en over een nieuw model van samenleven ... 

www.exit.be

Vier het vele Brugse makerstalent tijdens de Nacht van de Makers!