Schermafbeelding 2023 05 09 om 12 33 33

Stadmakers in beeld #1 ⦁ Ant-woord!

𝗦𝗧𝗔𝗗𝗠𝗔𝗞𝗘𝗥𝗦 𝗜𝗡 𝗕𝗘𝗘𝗟𝗗 #𝟭 ⦁ 𝗔𝗡𝗧-𝗪𝗢𝗢𝗥𝗗!

Als stadmaker neemt De Republiek projecten onder de arm die tijdelijk nood hebben aan extra support. We geven ze ruimte en zuurstof om te groeien en te experimenteren. Met de videoreeks 𝗦𝗧𝗔𝗗𝗠𝗔𝗞𝗘𝗥𝗦 𝗜𝗡 𝗕𝗘𝗘𝗟𝗗 zetten we deze projecten graag in de kijker. Ant-woord! mag de spits afbijten!

Ant-Woord! is een coachingproject voor jongeren van 16 tot 30 jaar die een drempel ervaren op de arbeidsmarkt. Samen met hun coaches Louise en Stan gaan ze op zoek naar hun talenten en interesses en zetten ze stappen richting werk en/of opleiding. 

Iedere woensdagmiddag komen deze jongeren samen op de site van House of Time om elkaar te ontmoeten en nieuwe dingen uit te proberen. Ook de jongeren die een traject volgen bij Vlucht Vooruit en Kzien Van Tel zijn hier welkom. Elke middag begint met een gezellige lunch en een startmomentje. Daarna is er keuze uit tal van activiteiten, zoals werken in het houtatelier, voetballen, puzzelen, koken en bakken, boksen, boulderen, fotografie ... De jongeren organiseren ook vaak volledig zelf activiteiten. In juni vertrekken ze zelfs voor het eerst op een tweedaagse wandeltocht!

Bekijk de video en ontdek zelf waarom deze plek zo belangrijk is voor de coachingprojecten en hun prachtige jongeren. 

Muziek door DOC SENZ

Gezocht: vertellers voor PUUR, ons gloednieuw vertelfestival! Stel je kandidaat!